Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Π.Α.Ο.Κ. και τους οπαδούς του ο Απόλλων Τσόχλας κατά την επίσημη παρουσίασή του από τη νέα του ομάδα. Ο Έλληνας παίκτης, αφού υπέγραψε το συμβόλαιό του, μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις του μέχρι τώρα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ομάδα-οικογένεια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Απόλλωνα Τσόχλα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ Τέλης Ζουρνατσίδης, ήταν αυτός που παρουσίασε τον Απόλλωνα Τσόχλα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θα πρέπει να σας πω πρώτα, πως λειτουργούμε σαν ομάδα. Όταν εντοπιστεί κάποιος παίκτης από το σταφ, ακολουθείται μια έρευνα που περιλαμβάνει συμπαίκτες και αντιπάλους ή  και παράγοντες, για να μαζέψουμε τα στοιχεία που θέλουμε. Ετσι και στην περίπτωση του Απόλλωνα, εγώ άρχισα να κάνω μια έρευνα. Στην αρχή νόμιζα πως μου κάνουν πλάκα.

Όλοι μου έλεγαν το ίδιο, ότι πρόκειται για έναν καλό παίκτη και εξαιρετικό παιδί. Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσεις να συνεργάζεται με τον εκπρόσωπο του παίκτη και εκεί ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί ο κ. Μπούρας ήταν εξαιρετικός στη συνεργασία μας. Μετά μιλήσαμε με τον παίκτη ο οποίος ήθελε να έρθει στην ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε. Είναι από τα παιδιά που δεν έπαιξαν από μικροί σε ψηλό επίπεδο αλλά στην πορεία τα κατάφεραν περίφημα. Εχουμε τέτοιους παίκτες στην ομάδα, όπως ο Κώστας Χαραλαμπίδης και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Του εύχομαι να είναι υγιής, για τα άλλα είμαι σίγουρος”.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Απόλλων Τσόχλας τόνισε: “Η πορεία την οποία ακολούθησε η ομάδα και την οποία μόλις ανέλυσε ο Τέλης, με βρίσκει πολύ χαρούμενο. Από την αρχή ανυπομονούσα να έρθω στον ΠΑΟΚ και τις 15 μέρες που είμαι εδώ οι προσδοκίες μου επαληθεύτηκαν. Η ομάδα είναι πραγματικά μία οικογένεια, το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ μπασκετικό. Με όλους τους συμπαίκτες μου υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα κι αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει όλη την ομάδα”.

Ο Απόλλων Τσόχλας, θέλησε να εκφράσει και το δικό του μήνυμα, λέγοντας πολύ χαρακτηριστικά: «Εκτός από το αυτονόητο που πρέπει να κάνει κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, να πάει ένα βήμα πιο ψηλά από την προηγούμενη χρονιά, αυτό που θα είναι πολύ σημαντικός για μας είναι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να καταλάβει ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη να μπορεί η ομάδα να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να έχει 10.000.000€ για να χτυπήσεις Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και να πάρεις το πρωτάθλημα.

Κι αυτό που έμαθα είναι ότι οι ΠΑΟΚτσήδες δεν έγιναν ΠΑΟΚ από τα πρωταθλήματα που έπαιρνε η ομάδα, αλλά από την προσπάθεια και την μάχη που δίνει αυτή η ομάδα. Αυτό που ξέρω είναι ότι στον ΠΑΟΚ είναι όλοι τους ειλικρινείς. Δεν σου λένε ότι μπορούν να δώσουν παραπάνω από αυτά που μπορούν και δεν κοροϊδεύουν κανέναν. Υπάρχει ένα πρόγραμμα για να καθαρίσει πρώτα η ομάδα, για να μην αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν, αλλά έχουν κι άλλες ομάδες που υπόσχονται περισσότερα από αυτά που μπορούν.

Κι όταν θα καθαρίσει η ομάδα, θα έρθει και η ώρα του πρωταθλητισμού. Και είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται αυτή την στιγμή. Και ο κόσμος του ΠΑΟΚ ξέρω ότι αγαπά την ομάδα και την υποστηρίζει. Το είδαμε και χθες, που ήρθαν τρία παιδιά και μας υποστήριξαν από την αρχή ως το τέλος και τους ευχαριστούμε».

Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Απόλλων Τσόχλας, αναφέρθηκε… Στο τι το διαφορετικό είναι αυτό που έχει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες: “Το να κάνεις προπόνησης και να είναι σε μία άκρη ο Μπάνε και να σε κοιτάει. Γενικά όλοι όσοι είναι στην ομάδα, έχουν ασχοληθεί πολύ με το μπάσκετ και μπορούν να καταλάβουν ποιοι είναι οι προβληματισμοί και οι σκέψεις των παικτών και εδώ στον ΠΑΟΚ όλοι είναι πολύ κοντά μας και μπορούν να καταλάβουν τους προβληματισμούς μας. Και ο πρόεδρος και ο μάνατζερ ο κ. Ζουρνατσίδης και ο Μάτζικ και φυσικά ο προπονητής μας”.

Στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα: “Από την πρώτη στιγμή μίλησα με τον Δέδα, με τον οποίο ήμασταν και συμπαίκτες και γνωριζόμασταν. Μου άρεσε το κλίμα και αυτό το παρεΐστικο που υπάρχει μεταξύ των παικτών και βλέπω ότι το έχουμε και εμείς. Μου άρεσαν φυσικά και οι υψηλοί στόχοι της ομάδας. Ειναι περιττό να πω το πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και πόσο βαριά είναι η φανέλα. Είμαι ένας άνθρωπος που είμαι καλά εκεί που είμαι και εδώ αυτό συμβαίνει. Δεν μετρούν μόνο τα λεφτά, αλλά και όλη η συμπεριφορά και το κλίμα κι εδώ είναι όλα καλά κι ελπίζω έτσι να είναι ως το τέλος”.

Στο πόσο εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί στο νέο στυλ παιχνιδιού σε σχέση με το Ρέθυμνο: “Η ακρίβεια είναι ότι είχα προσαρμοστεί στο Ρέθυμνο, γιατί δεν είμαι και το τόσο γρήγορο στυλ παίκτη και αθλητικού. Πιστεύω ότι μου ταιριάζει πιο εύκολα εδώ και νομίζω ότι θα τα πάω μία χαρά με το στυλ της ομάδας”.

Στο φιλικό με την Partizan: “Ήταν το πρώτο φιλικό που δώσαμε με μια ομάδα πιο έτοιμη από εμάς. Είναι αρκετά νωρίς πιστεύω. Αντεπεξήλθαμε όλοι πολύ καλά στο παιχνίδι και στην έντονη πίεση που δεχθήκαμε από τους αντιπάλους μας. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι αλλά ήμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Παραλίγο θα κερδίζαμε κιόλας το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος”.

Στο στυλ παιχνιδιού που του αρέσει: “Μέσα στο γήπεδο μου αρέσει να βοηθάω την ομάδα. Μου αρέσει να κάνω αυτό που μου λέει ο προπονητής. Εγώ προσπαθώ να μεταφέρω τα λόγια του και στους υπόλοιπους. Από εκεί και πέρα αν πρέπει να εκτελέσω θα εκτελέσω, αν πρέπει να παίξω άμυνα θα παίξω. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Είναι πολύ σημαντικό που στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που έχουν προπονητική σκέψη και είναι πολύ σημαντικό που μπορούν να καταλάβουν πολύ πιο εύκολα ότι θέλει ο προπονητής, αλλά και να το εφαρμόσουν”.