Του Θωμά Αυγέρη
28/11/2011 (15:32)

Το φαβορί του δεύτερου ομίλου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αύριο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου. Ο ΠΑΟΚ θα κονταροχτυπηθεί με την Χίμκι των πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη νίκη που θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του φετινού Eurocup. Η αποστολή των γηπεδούχων βεβαίως μόνο εύκολη δεν είναι, με δεδομένο πως για ακόμη ένα παιχνίδι θα απουσιάσουν οι τραυματίες Ράιτ και Αντριουσκεβίτσιους, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των ΝτικούδηΓιαννακίδη.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφερόμενος στον αυριανό αγώνα είπε: “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Κίμκι έχει πολύ δυνατό ρόστερ και οι παίκτες της παίζουν χρόνια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Δεν νομίζω ότι είναι αδύναμη σε κάποια γραμμή, ούτε και ότι ανήκει στη διοργάνωση του Eurocup γιατί πιστεύω ότι είναι ομάδα Ευρωλίγκας. Εμείς έχουμε πολλά προβλήματα, αφού τέσσερις βασικοί παίκτες είναι τραυματίες. Θα δούμε μήπως βάλουμε τους δύο αύριο στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, οι παίκτες να μην αισθανθούν φόβο. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην άμυνα μας και πιστεύω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Η ψυχολογία σίγουρα είναι καλή, γιατί όταν κερδίζεις και προπονείσαι αλλιώς και παίζεις αλλιώς και όλα γενικά είναι διαφορετικά”.

Για το αν όταν αντιμετώπισε την Χίμκι ως προπονητής του Αμαρουσίου ήταν καλύτερη απ’ ότι τώρα: “Εκείνη η ομάδα είχε παίκτες που παίζουν και τώρα, απλά ήταν πιο άπειροι. Έχει πάντως τις δυνατότητες να φτάσει φέτος στον τελικό“.

Για το αν μπορούσε να πάρει δύο παίκτες από την Χίμκι ποιους θα έπαιρνε: “Θα έπαιρνα τέσσερις παίκτες, όχι δύο. Άμα έπαιρνα δύο, θα ήταν ο Μοζγκόφ και Πλάνινιτς“.