Ως προτεραιότητα έθεσε την απόκτηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου ο Νίκος Σταυρόπουλος μιλώντας κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης του ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός διευθυντής των ασπρόμαυρων, αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα, την απόκτηση του Κώστα Χαραλαμπίδη, τη Βαλκανική λίγκα και άλλα ζητήματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για Χαραλαμπίδη: “Θα είναι κομμάτι της φετινής ομάδας. Εμείς αποδείξαμε ότι κάνουμε πολύ υπομονή. Το ίδιο έγινε και με τον Σούλη Μαρκόπουλο και γίνεται και με παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε προβλήματα. Καταφέραμε να πάρουμε ένα μεγάλο και έμπειρο παίκτη”.

Για Παπαδόπουλο: “Κάναμε κουβέντα. Μας ενδιαφέρει. Ακόμη όμως δεν έχουμε κάτι ανακοινώσιμο. Ξέρει την ομάδα, τον θέλουμε και μακάρι να έρθει. Μένουν 2-3 θέματα, κυρίως οικονομικά κι ελπίζω να ξεπεραστούν. Και για Δέδα μιλήσαμε και για άλλες περιπτώσεις. Το παζλ φτιάχνεται κομμάτι κομμάτι. Ο Λάζαρος όμως είναι προτεραιότητα τώρα για εμάς γιατί αν έρθει αλλάζουν τα δεδομένα”.

Για Αμερικανούς: “Δεν είμαστε κοντά. Κάναμε πολύ δουλειά και υπάρχουν παίκτες που ενδιαφέρουν. Δύσκολη υπόθεση, όμως, λόγω οικονομικού. Θα δούμε αν θα είναι 2 ή 3. Μάλλον όμως θα είναι δύο”.

Για Χαριτόπουλο και Ματαλόν: “Είναι δύο παίκτες που ζήτησαν να κάνουν προετοιμασία μαζί μας. Τους δόθηκε η άδεια για κάτι τέτοιο από την ομάδα, αφού τέτοια εποχή καμία ομάδα δεν έχει πλήρες ρόστερ”.

Για τον κόσμο: “Το κίνητρο είναι η ανταγωνιστική ομάδα που προσπαθούμε να χτίσουμε. Όλη η διοίκηση προσπαθεί να βρεθεί λύση στα οικονομικά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε φθηνή αλλά αξιόμαχη ομάδα”.

Για Χάρη Μαρκόπουλο: “Είναι κομμάτι της ομάδας, αλλά βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με τη διοίκηση. Ελπίζω να τελειώσουν θετικά και να παραμείνει στον ΠΑΟΚ”.

Για Βαλκανική Λίγκα: “Θα κάνουμε μία συνάντηση με τον υπεύθυνο της Λίγκας (σ.σ. Σάι Στρικς). Θέλουνε πολύ τον ΠΑΟΚ και πιέζουν. Μας δίνουν πράγματα σα λίγκα. Δεν αποφασίσαμε αν πρέπει να πάμε. Γνωρίζουμε πως αναφέρουν παντού τα Σκόπια ως Μακεδονία και είναι μία από τις βασικές παραμέτρους που εξετάζουμε. Πιστεύω πως η λίγκα το αντιμετωπίζει θετικά”.