Κόντρα στη Καβάλα, ο Κώστας Χαραλαμπίδης πρόσθεσε ακόμη μία καλή εμφάνιση τη φετινή σεζόν. Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε πριν από λίγη ώρα στο ραδιοφωνικό σταθμό “Libero”, αναφορικά με την πορεία της ομάδας, το πρόσφατο παιχνίδι με τη Καβάλα, αλλά και διάφορα άλλα θέματα. 

– Κάποτε έλεγες – πριν έρθουν οι νίκες – πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Πανιώνιο, αισθάνεσαι πως δικαιώθηκες;
“Δεν έχω αλλάξει άποψη, το δείχνει κιόλας η αγωνιστική μας παρουσία. Έχουμε κερδίσει και τον Ολυμπιακό, κρατήσαμε το αήττητο της έδρας, παρουσιάζουμε κάποια πράγματα. Δεν είναι κάτι που το λέγαμε για να το λέμε. Ζώντας την ομάδα, τις προπονήσεις, πως λειτουργούμε, ήταν κάτι που φαινόταν. Πολλές φορές, όταν συνδυάζονται όλα αυτά υπάρχουν καλά αποτελέσματα”.

– Η ομάδα παραμένει ψηλά παρά τις απώλειες
“Ελπίζω να μην συνεχίσουμε να αιμορραγούμε. Δεν έχει να κάνει με το πώς δουλεύουμε εμείς, έχουμε ατσαλωθεί, έχουμε συσπειρωθεί”.

– Ο ΜακΓκραθ έφυγε και εχθές ο ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετικό πρώτο 15λεπτο στην επίθεση…
“Το παιχνίδι βασιζόταν στον Ντόνι, αλλά για μένα αυτή η ομάδα έχει άξονες, μπορούμε να παίξουμε με όλους τους τρόπους, έχουμε τον Λάζαρο που είναι σημείο αναφοράς, υπάρχει περιφέρεια τώρα που γύρισε και ο Χάτσερ. Έχουμε τονώσει την αυτοπεποίθησή μας. Μία σειρά νικών, σε κάνει να αισθάνεσαι νικητής”.

– Είναι το κλίμα μέσα στην ομάδα, τα τραπέζια, είναι αυτό που μετράει στο τέλος;
“Δεν είναι τυχαίο και αυτό. Έχω παίξει σε πολλές ομάδες, έχω ζήσει αποδυτήρια και πως είναι οιι παίκτες και το τιμ, αλλά αυτή η ομάδα πραγματικά είναι μία οικογένεια, τραβάμε ο ένας τον άλλο και όλο αυτό, χωρίς να πιστεύω πως παίζουμε σούπερ μας κάνει να κερδίσουμε τα παιχνίδια”.

– Εμείς ψάχνουμε τον πολυτιμότερο, εσύ ποιος πιστεύεις πως είναι;
“Εξ ορισμού είναι ο Λάζαρος, αλλά όταν τελειώσει η χρονιά θέλω να έχει μείνει το ότι είμαστε πολλοί Έλληνες, που καταφέραμε πολλά ακόμη και παιδιά που δεν είχαν πολλές παραστάσεις”.

– Ο ΠΑΟΚ στη θέση τέσσερα, εμπιστεύτηκε τον Τσαϊρέλη, τον Μαργαρίτη, παιδιά που δεν το περίμενε κανείς. Αν ήσουν στη θέση του Μαρκόπουλου θα το έκανες;
“Πιστεύω πως για αυτόν τον λόγο ο κόουτς είναι τόσα χρόνια σε υψηλό επίπεδο. δεν ήταν τυχαίες επιλογές. Τους έχει δοθεί ένα συγκεκριμένο κομμάτι παιχνιδιού, είναι εξαιρετικοί, όλοι μας προσπαθήσαμε να εντάξουμε τα παιδιά στη φιλοσοφία της ομάδας. Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται σε υπερβολικό βαθμό”.

– Έφυγε ο ΜακΓκραθ, ο ΠΑΟΚ είναι σε δίλημμα να πάρει ή να μη πάρει παίκτες. Εσύ πως το βλέπεις;
“Δεν ξέρω. Ίσως η στάση της διοίκησης ξένισε όσον αφορά στο να μην αποκτήσει άλλο παίκτη. Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες. Εμείς μετά τη φυγή του Ντάνι, μιλήσαμε και είδαμε ότι μπορούμε να καλύψουμε εκ των έσω την απώλεια. Αν θέλω να ερμηνεύσω τη διοίκηση, βρίσκεται σε ένα σκεπτικό εξυγίανσης, ήθελε να κρατήσει τις ισορροπίες, υπήρχαν και κάποια ηθικά θέματα όπως να πληρωθούν τα παιδιά που είναι εδώ και προσπαθούν”.

– Υπάρχουν διάφορα πρότζεκτ. Όπως του Χρυσικόπουλου που παίζει πλέι μέικερ.
“Ο Λίνος είναι μεγάλο πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ, δεν του έχουν δοθεί οι ευκαιρίες, από την άλλη και ο Λίνος δεν έφτασε στο επίπεδο σκέψης και αγωνιστικό ώστε να σταθεί σε μια ομάδα. Ο ΠΑΟΚ του προσφέρει μία ευκαιρία και πιστεύω θα την αρπάξει από τα μαλλιά. Εγώ πιστεύω πως θα βοηθήσει σε πολλά πράγματα. Ο Λίνος δεν είναι για μία φάση, έναν αγώνα, μία χρονιά. Δε πρέπει να τον πτοεί τίποτα”.

– Ο ΠΑΟΚ έχει το απόλυτο στην έδρα του. Η διατήρηση του αήττητου είναι στόχος;
“Δεν είναι ακριβώς στόχος. Θέλουμε να διατηρήσουμε την έδρα μας, έχουμε αποδείξει πως είμαστε ισχυροί. Χρειαζόμαστε τις νίκες, είμαστε δυνατοί στην έδρα μας ακόμη και σε δύσκολες βραδιές βγήκαμε νικητές”.

– Από τον Παναθηναϊκό ποια είναι η απόσταση;
“Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας. Δεν είναι εύκολο, μη θεωρήσουμε πως γίναμε Σικάγο Μπουλς, αλλά αυτή η ομάδα βήμα με το βήμα αποκτά τον χαρακτήρα που πρέπει για να μπορέσει στο μέλλον να είναι σημείο αναφοράς στο ελληνικό μπάσκετ”.

– Σου αρέσει απ ότι φαίνεται το ελληνικό πρότζεκτ που επέλεξε ο ΠΑΟΚ. Εσύ το απολαμβάνεις αλλά ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο;
“Δεν είμαι εγώ αυτός που μπορώ να κρίνω. Εγώ τον περιμένω απλά. Έρχονται ακαδημίες και πολλά παιδιά και αν μπορούσαμε να γεμίσουμε το γήπεδο με αυτόν τον τρόπο θα ήταν το ιδανικό. Το βασικό στοιχείο είναι να δημιουργήσουμε παιδιά με αθλητικό πνεύμα. Είδαμε ακαδημίες να μας περιμένουν για αυτόγραφα και να χαίρονται. Όσοι δεν το χαίρονται να μην έρχονται. Είναι κρίμα, εμείς δεν παρακαλάμε κανέναν”.

– Πώς εξηγείς πως ακόμη και στις καλές φάσεις που έβγαλε η Καβάλα υπήρχε χειροκρότημα;
“Αυτοί που έρχονται είναι ιμέσα στα πλαίσια που πρέπει. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε στο γήπεδο και όχι μόνο στο δικό μας αλλά σε όλα. Μακάρι να δημιουργήσουμε γενιά φιλάθλων για να βλέπουμε παιχνίδια με γεμάτο γήπεδο που το διασκεδάζει”.