Αγωνία τέλος και για τον ΠΑΟΚ. Ο “δικέφαλος” πήρε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, αφού η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποδέχτηκε ότι η ΚΑΕ έχει διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες με τις ρυθμίσεις που έχει σε ισχύ κι έτσι τέλος καλό, όλα καλά. Οι “ασπρόμαυροι” ήταν η τελευταία ομάδα που δεν είχε πάρει το πιστοποιητικό και πλέον το νέο πρωτάθλημα ξεκινά με όλους τους συλλόγους να έχουν πάρει το “πράσινο φως” από την ΕΕΑ. Μάλιστα ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης, μίλησε στο “Libero 107,4”, τόσο για το θέμα τις άδειας, όσο και για μερικά ακόμη.

Για το θέμα της άδειας: “Δεν νομίζω ότι είχε να κάνει με τον ΠΑΟΚ συγκεκριμένα. Εμείς ήμασταν έτοιμοι καταθέσαμε τα πάντα αλλά υπήρχε καθυστέρηση στο πρόγραμμα «taxis». Όποιος ασχολείται με αυτά ξέρει για τα προβλήματα που υπάρχουν με αυτό το σύστημα. Για αυτό καθυστερήσαμε αλλά σήμερα λύθηκε το πρόβλημα, εμφανίστηκαν όλα και πήραμε το οκ. Και μιλάμε για τον ΠΑΟΚ φανταστείτε τι γίνεται με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχουν αντίστοιχο πρόβλημα και δεν μπορούν να πάρουν ενημερότητα. Σήμερα έγινε η συνεδρίαση που ήταν παρών και ο Μπάνε και εκδόθηκε κανονικά το πιστοποιητικό για τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα”.

Για την ομάδα: Δείχνει να είναι σε καλό επίπεδο. “Έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο σε μεγάλα κομμάτια των παιχνιδιών. Η συνεργασία των παικτών είναι πολύ καλή, υπάρχει ένας κορμός από πέρσι και τα παιδιά που ήρθαν είναι πολύ μπασκετικά και έχουν πολύ καλό επίπεδο. Είναι καλοί χαρακτήρες και έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο που έχει διάθεση να παίξει μπάσκετ, έχει διάθεση να τρέξει στην άμυνα και να βγάλει καλές συνεργασίες. Σε κανένα φιλικό δεν υπήρξε μεγάλη διάρκεια και αυτό οφείλεται ίσως και στο γεγονός ότι ο προπονητής θέλει να δοκιμάσει κάποια πράγματα”.

Για την απουσία του Παπαδόπουλου: “Θα ήταν αδύνατο ο ΠΑΟΚ να αντικαταστήσει τον Παπαδόπουλο, από την άποψη ότι η οικονομική αξία ενός τέτοιου παίκτη είναι τεράστια, άρα ξέραμε εκ των προτέρων ότι είναι αδύνατον. Η ομάδα πάντως έδειξε και πέρσι ότι μπορεί να παίξει και χωρίς το Λάζαρο. Προσαρμόζεται σε ένα άλλο στυλ, σε κάποιες περιπτώσεις θα το καταφέρει, σε κάποιες δεν θα υπάρχει η ασφάλεια του Λάζαρου. Πιστεύω ότι φέτος που κάναμε προετοιμασία ξέροντας ότι δεν θα τον έχουμε, θα προσαρμοστούμε πιο εύκολα”.

Για την απουσία ψηλού: “Οι δύο θέσεις σε μία ομάδα που πάντα είναι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο πόιντ γκαρντ και ο ψηλός. Πρέπει να είναι εύστοχες και να συνάδουν με την οικονομική δυνατότητα της ομάδας. Στην πρώτη περίπτωση βρήκαμε αυτό που ψάχναμε και την τελευταία στιγμή ρίχνοντας και αυτός τις απαιτήσεις του τον αποκτήσαμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις ή θα πας να πάρεις έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να μην σου βγει, ή θα ρισκάρεις και θα περιμένεις κάτι καλό”.

Για τα χαρακτηριστικά του ψηλού: “Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν είναι γυμνός κάτω από το καλάθι. Υπάρχουν δύο παιδιά που είναι και από πέρυσι και έχουν καλή ποιότητα. Δεν θα πάμε να πάρουμε έναν παίκτη που θα τα κάνει όλα. Πήραμε και ένα παιδί που αποτελεί το μέλλον του μπάσκετ, τον Μπόγρη, που είναι πολύ καλός. Θέλουμε ένα δυνατό κορμί, να κλείσει τη ρακέτα και κυρίως να είναι καλός στην άμυνα. Να βοηθά τους συμπαίκτες στην επίθεση και να είναι καλός ριμπάουντερ. Είναι εύκολο να παρασυρθείς και ίσως να μην αρέσει το γεγονός ότι δεν το κάνουμε”.

Για τον Χρυσικόπουλο: «Στην περίπτωση Χρυσικόπουλου ήταν το χρονικό σημείο τέτοιο. Αυτή είναι η τελευταία χρονιά για τον Λίνο που μπορεί να γίνει ντραφτ κι ο παίκτης αλλά κι ο μάνατζερ του ήθελαν να έχει συμμετοχές. Όταν εμφανίστηκε στο μπάσκετ ακούγονταν τα καλύτερα για αυτόν και είναι ξεχωριστή περίπτωση».

Για τον Κουπερ: “Είναι μια διαφορετική περίπτωση. Εγώ όταν ήρθε είχα στο μυαλό μου ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί, αλλά αυτό έγινε πολύ γρήγορα. Ο Κούπερ πρέπει να βοηθήσει το κορμί του, ήταν συνηθισμένος σε εντελώς διαφορετική προπόνηση. Το μυαλό του δουλεύει πολύ γρήγορα, είναι καθαρό πλέι μέικερ. Ήρθε λίγο ανέτοιμος στο σώμα, αλλά από την πρώτη στιγμή δουλεύει σε αυτό με τον γυμναστή. Είναι σε καλό επίπεδο, σίγουρα όταν προσαρμοστεί και στο ρόλο του ηγέτη θα είναι ακόμη καλύτερος».