Σχεδόν ένας μήνας συμπληρώθηκε από την έναρξη των δοκιμών στο “παλατάκι”. Ο ΠΑΟΚ τεστάρει νέους κι όχι μόνο παίκτες, προκειμένου να μπορέσει να στελεχώσει το ρόστερ της ερχόμενης σεζόν με ορισμένους από αυτούς. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται από τους Παντελή Μπούτσκο και Γιώργο Βαβρίτσα και σχεδόν πάντα τις παρακολουθούν Σούλης Μαρκόπουλος, Νίκος Σταυρόπουλος  και Τέλης Ζουρνατζίδης.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ μάλιστα τόνισε σχετικά με τα try outs: “Η ιδέα υπάρχει από πέρυσι. Τότε δεν τολμήσαμε, αλλά φέτος ωρίμασε η σκέψη και αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε μικρότερης κατηγορίας παίκτες να έρθουν και να ανταγωνιστούν, ώστε να πάρουν την ευκαιρία να παίξουν σε μία ομάδα της Α1 όπως ο ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα. Ξεκινήσαμε με 3-4 παιδιά του εφηβικού και κάποιους ξένους. Στην πορεία αυτό γιγάντωσε.

Υπάρχουν παιδιά που έχουν προοπτική, όμως είναι άλλο η Α1 κι άλλο οι μικρές κατηγορίες. Σχετικά με τα δοκιμαστικά, φανταζόμασταν πως η όλη διαδικασία θα ήταν πιο μαζεμένη. Ήρθαν όμως πολλά παιδιά και μας παίρνουν συνέχεια παίκτες για να δοκιμαστούν. Θέλουμε να κρατήσουμε ένα υψηλό επίπεδο. Φέτος είναι δύσκολο του χρόνου όμως σίγουρα“.

Αναφορικά με το αν ξεχώρισαν ορισμένοι παίκτες είπε: “Ξεχώρισαν κάποιοι. Σε συνεργασία με τον κόουτς θα αποφασίσουμε ποιοι θα πάρουν την ευκαιρία. Φιλόδοξα παιδιά με όρεξη για δουλειά είναι αυτό που ψάχνουμε. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στο τέλος της διαδικασίας στις 24 Ιουνίου. Η ηλικία πάντως δεν παίζει ρόλο γιατί οι δοκιμές γίνονται για αντρική ομάδα. Εξαρτάται μόνο από φιλοδοξία παιδιών”.

Η κίνηση του ΠΑΟΚ συνέπεσε με μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. “Φέτος με την οικονομική συγκυρία που επικρατεί στη χώρα κουμπώνει απόλυτα και ήταν επιβεβλημένο να γίνει για να έχουμε φθηνά συμβόλαια με ταλαντούχους και φιλόδοξους παίκτες και να εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα από το μπάτζετ. Νομίζω πως είναι το σάμερ λιγκ της κρίσης και των ευκαιριών“, είπε ο Νίκος Σταυρόπουλος.

Από την μεριά του ο Τέλης Ζουρνατζίδης δήλωσε: “Ευχαριστώ τη διοίκηση που έδωσε όλα τα εχέγγυα, όπως και όλο το τεχνικό τιμ. Πολλά παιδιά ήρθαν ως τώρα και θα έρθουν κι άλλα μετά από το τέλος των σχολικών εξετάσεων. Ευχαριστώ επίσης τους ίδιους τους παίκτες τους εκπροσώπους τους αλλά και τις ομάδες που ανήκουν”.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: “Μετά το τέλος του πρωταθλήματος έρχονται διάφοροι και μας μιλάνε για παίκτες. Μέχρι τώρα αυτό έμενε στα λόγια αλλά εμείς το κάναμε πράξη. Πλέον έχουμε τρία τάργκετ γκρουπ.

1) Οι έφηβοι παίκτες μας που μέσα από αυτές τις προπονήσεις έγιναν καλύτεροι

2) Παίκτες από μικρές κατηγορίες με ταλέντο και φιλοδοξία

3) Παίκτες που ήδη παίζουν στην Α1 και είναι στο επιθυμητό επίπεδο και ήρθαν για να βοηθήσουν τους υπόλοιπους να γίνουν καλύτεροι. Αυτοί ήθελαν να προπονηθούν και να μείνουν σε καλή κατάσταση κι επίσης δημιούργησαν μια σχέση με την ομάδα που ίσως να εξελιχθεί σε συνεργασία τη νέα σεζόν”.

Τέλος, σχολίασε: “Δε γίνονται όλα με τα λεφτά. Σε αυτά που δεν απαιτούνται χρήματα προσπαθούμε να κάνουμε πολλά κι όσο καλύτερα. Μακάρι να το κάνουν και άλλες ομάδες αυτό. Αν από αυτούς τους παίκτες πάντως υπάρχουν 2-3 στο αντρικού, του χρόνου θα είναι πολύ πιο μαζικό. Το επόμενο βήμα είναι να μπορούν να έρθουν περισσότεροι παίκτες από εξωτερικό”.

Για τα τράι άουτ μίλησαν και ορισμένοι από τους 58 παίκτες που δοκιμάζονται. “Υπάρχουν παίκτες με ταλέντο που μπορούν να παίξουν Α1. Το επίπεδο είναι καλό, ο ανταγωνισμός σκληρός, προσωπικά νιώθω ότι έχω βελτιωθεί” είπε ο Πέτρος Στυλιανού. Ο Απόστολος Ναούμης τόνισε: “Πήρα εφόδια από τον Μαντουλίδη και τώρα συμμετέχω εδώ που ο ΠΑΟΚ δίνει ευκαιρίες ανάδειξης. Το πιο δύσκολο είναι ότι ανταγωνιζόμαστε και παίκτες υψηλότερων κατηγοριών, αλλά κάθε δυσκολία είναι καλή. Κερδίζω εμπειρίες και βρίσκομαι εδώ γιατί θέλω να παίξω στον ΠΑΟΚ“.

Ο Αντώνης Μιχάλογλου του Πανερυθραϊκού επισήμανε: “Τώρα οι ομάδες χρειάζεται να επενδύσουν σε Έλληνες παίκτες. Αν συνεχιστεί αυτό, θα βγουν αποτελέσματα. Ήρθα γιατί ήταν ο ΠΑΟΚ, αν το ‘κανε άλλη ομάδα μπορεί να μην πήγαινα“. Και τέλος ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, που φέτος αγωνίστηκε στους Ίκαρους Σερρών και είναι από τους πιο έμπειρους της παρέας και υποψήφιος για συμβόλαιο, είπε: “Με έφερε εδώ το όνομα του ΠΑΟΚ και η δουλειά που γίνεται. Θεωρώ ότι είμαι σε ηλικία που μπορώ να δοκιμάσω στην Α1, αυτός είναι ο πρώτος μου στόχος. Από την καλή δουλειά νιώθω συνεχώς ότι βελτιώνομαι”.