Το αγωνιστικό προφίλ της Ουσάκ Σπορτίφ, προσεχούς αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League, ανέλυσε ο Κώστας Χαραλαμπίδης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο, αλλά και σημαντικό παιχνίδι.

«Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Και πολύ σημαντικό ταυτόχρονα. Ξέρουμε ότι για την Ουσάκ αυτός ο αγώνας είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες της για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά και για μας είναι ένα κομβικό ματς για την πρόκριση. Μία τέτοια εκτός έδρας νίκη, σε μία τόσο δύσκολη έδρα, μπορεί να δημιουργήσει πολύ ισχυρές βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης και ιδιαίτερα οι εκτός έδρας αγώνες, είναι παιχνίδι πολύ υψηλών απαιτήσεων και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε», τόνισε αρχικά ο βοηθός του Σούλη Μαρκόπουλου και συμπλήρωσε:

«Η Ουσάκ είναι μία ομάδα που τρέχει στο γήπεδο κι αυτό είναι κάτι που προσπαθούν να κάνουν πολύ όταν παίζουν στην έδρα τους. Θα προσπαθήσουν να παίξουν up-tempo παιχνίδι, οπότε ο έλεγχος του ρυθμού μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Είναι σημαντικό επίσης το γεγονός ότι θα δούμε μία διαφορετική ομάδα, σίγουρα σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με την εικόνα που παρουσίασαν στα περισσότερα από τα μέχρι τώρα παιχνίδια της διοργάνωσης. Οι αποχωρήσεις παικτών και ειδικά του Lyons και οι πολύ σημαντικές προσθήκες των August και Harrison, αλλά και του Hazzell που δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδό μας, δημιουργούν μία εικόνα που μπορεί να είναι διαφορετική από αυτήν που μας είχε συνηθίσει ως τώρα η Usak. Κάναμε την προετοιμασία μας, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε κατά τη διάρκεια του αγώνα σε ότι διαφορετικό παρουσιάσουν».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Πάντα τα παιχνίδια στην Τουρκία έχουν και αυτή την επιπρόσθετη δυσκολία, της σκληρής ατμόσφαιρας που μπορεί να συναντήσει μία ομάδα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για αυτό, να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε ότι συμβαίνει μέσα στο παρκέ και να μην παρεκκλίνουμε από το πλάνο μας».