Και με τη… βούλα παίκτης του ΠΑΟΚ είναι πλέον ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο έμπειρος σέντερ παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι από τον τιμ μάνατζερ της ομάδας, Τέλη Ζουρνατζίδη, παίρνοντας και πάλι στα χέρια του τη φανέλα με το νούμερο 12. Ο “Λάζος” αναφέρθηκε στη συμφωνία του με το “δικέφαλο” και την επιστροφή του έπειτα από μιάμιση σεζόν στον ΠΑΟΚ.

Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω, η ομάδα και η πόλη είναι σαν σπίτι μου. Χαίρομαι που θα παίξω στο παλατάκι και θα συνεργαστώ με τον κόουτς και με παλιούς και καλούς συμπαίκτες. Θα πάμε καλά, θα κάνουμε ανταγωνιστική ομάδα, θα δώσουμε το παν στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με μεγάλες προοπτικές, καλές υποδομές και καλούς νέους παίκτες στο ρόστερ. Στο φιλικό με την Καβάλα έπαιξαν έφηβοι, αυτό δείχνει ότι ομάδα και μέλλον εκτός από παρόν. Έγιναν προσπάθειες για εξυγίανση, ο ΠΑΟΚ βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Θα πρέπει να γίνουν περισσότερες οι προσπάθειες, δευτερεύων είναι το αγωνιστικό. Πρώτα η εξυγίανση”, τόνισε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας λέγοντας: “Θα είμαι ευχαριστημένος αν θα μπούμε στο γήπεδο και θα  δώσουμε όλο τον εαυτό μας. Το θέμα είναι να προσπαθείς σε όλα τα ματς”.

Για τη κατάστασή του: “Είμαι σε καλή κατάσταση, θέλω να ανέβω αγωνιστικά και μπορώ να το κάνω αυτό στον ΠΑΟΚ”.

Για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί: “Είναι νωρίς να μιλάμε για κλείσιμο καριέρας. Αγαπώ αυτό που κάνω, έχω όρεξη και ανυπομονώ να αγωνιστώ”.

Για το αν είχε απαιτήσεις από τον ΠΑΟΚ: “Δεν είχα απαίτηση προσωπική. Ζήτησα αν είναι δυαντόν αυτό το μπάτζετ που αντιπροσωπεύει τον ΠΑΟΚ να μην είναι εικονικό, αν μπορεί να ανταπροκριθεί ο ΠΑΟΚ”.

Για τον τραυματισμό του πέρυσι: “Πέρυσι είχα τον μεγαλύτερο τραυματισμό στην καριέρα μου, ανταπεξήλθα, αγωνίστηκαν δούλεψα όλο καλοκαίρι για να επανέλθω και να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο”.

Για τους νέους του συμπαίκτες: “Με τον Χαραλαμπίδη ήμασταν συμπαίκτες στην Εθνική. Με σύνθεση σωστή, μελετημένη, χωρίς κενά, η ομάδα σύντομα θα δεθεί και θα παίξει όμορφο μπάσκετ Το ένα παιχνίδι εβδομάδα βοηθά στο δέσιμο και τη σωστή προετοιμασία για τους αγώνες”.

Για τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ: “Όλοι οι πιτσιρικάδες θα πρέπει να πάρουν χρόνο. Όλα τα διαστήματα των ματς, ακόμα και το δίλεπτο, το τρίλεπτο, ακόμα και πάγκος, είναι εμπειρίες. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στο μέλλον του ελληνικού μπάσκετ”.

Για το δικό του ρόλο: “Ό,τι ζητήσει ο κόουτς. Βοηθά η συνεργασία και η σχέση που είχαμε. Μ’ αρέσει η φιλοσοφία του, παίζει ποστ ινσάιντ γκέιμ. Ταιριάζω στο στυλ του κόουτς και αυτό του κόουτς σε μένα”.

Για τη νέα του συνεργασία με τον ΠΑΟΚ
: “Έρχομαι για να μείνω, όχι για να φύγω. Θέλω να ελπίζω ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί στο κλίμα που ξεκίνησε”.