Όπως ήταν γνωστό εδώ κι αρκετές μέρες ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ Θανάσης Χατζόπουλος θα άνοιγε σήμερα τα χαρτιά του για την ομάδα μέσω συνέντευξης τύπου. Ο κ. Χατζόπουλος μίλησε για τα έσοδα και τα έξοδα του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν και παράλληλα έκανε αναφορά στα χρέη που ταλαιπωρούν τους Θεσσαλονικείς. Ακόμη μίλησε και για την επόμενη μέρα της ομάδας, ενώ τόνισε ότι θα γίνει νέα ΑΜΚ, ωστόσο ο ίδιος δεν ξέρει πόσο θα μπορέσει να συνεισφέρει την ερχόμενη σεζόν, έχοντας προηγηθεί  δύο χρόνια μεγάλης προσπάθειας. Ακόμη επιβεβαίωσε ότι ο προπονητής της ομάδας θα συνεχίσει να είναι ο Άρης Λυκογιάννης, που ούτως ή άλλως έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024. Βέβαια ο κ. Χατζόπουλος μίλησε και για το τηλεοπτικό, κατηγορώντας ορισμένες από τις αθηναϊκές ομάδες για τρελές απαιτήσεις. Πάνω σε αυτό το κομμάτι επεσήμανε ότι αν η ΑΕΚ ζητήσει συμβόλαιο 700.000, τότε ο ΠΑΟΚ θα θέλει συμβόλαιο 1.000.000 και σε περίπτωση που δεν το πάρει δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη για τους Θεσσαλονικείς.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα έσοδα-έξοδα σε πρωτάθλημα είπε: «Για τα εντός έδρας παιχνίδια μας τα έξοδά μας ήταν 116.000 ευρώ, τα έσοδά μας ήταν 64.000 ευρώ , άρα μπήκαμε μέσα 52.000 ευρώ. Αντίστοιχα στην Ευρώπη τα έξοδά μας ήταν στα 68.000 ευρώ, και τα έσοδα πλην του στοιχήματος, ήταν 51.000 ευρώ».

 
Για τα χρέη: «Καταφέραμε και μειώσαμε το ποσό και χρωστάμε πλέον στην εφορία 1.100.000 ευρώ, ενώ στο ΙΚΑ κατεβήκαμε στις 266.000 ευρώ».

 
Για την επόμενη μέρα: «Ένα από τα βουνά μας είναι το 1.000.000 + 200.000 ευρώ που υπάρχει από παλιούς ελέγχους.

Για προμηθευτές: «Μηδενίσαμε το ποσό μαζί με τη βοήθεια του ποσό από τον Ιβάν Σαββίδη».

Για τους 10.000 είπε ότι: «Αν είχαμε 3.000 κόσμο στην κερκίδα, υπολογίζουμε πως μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια χάσαμε λίγο πάνω από 1.000.000 ευρώ»

Και έκλεισε λέγοντας ότι: «Γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσα χρωστάμε και λίγες ΚΑΕ έχουν αυτόν τον τρόπο λειτουργίας. Θα συζητηθεί και μια νέα ΑΜΚ της τάξης ξανά των 500.000 ευρώ για να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει. Είμαι άνθρωπος με όρια και φέτος πέρασαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της ομάδας και άλλα 2 εκ. την περσινή. Δεν ξέρω πόσο θα συνεισφέρω του χρόνου. Είναι δύο χρόνια προσπάθειας και αγώνα».

Για τον Άρη Λυκογιάννη: 

«Ο κόουτς Λυκογιάννης δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος. Όταν χάνει και ο παίκτης δεν μπορεί να τα ακολουθήσει. Αυτό οδήγησε σε ένα συνδυασμό πραγμάτων και έτσι δεν έδεσε η χημεία της ομάδας.

Και του χρόνου θα είναι ο προπονητής μας. Θέλουμε να βρούμε πάλι το οικονομικό μας κομμάτι. Να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να πάρουμε πιο σωστές αποφάσεις και να έχουμε μια καλύτερη χρόνια».

Για το τηλεοπτικό: 

«Περιμένουμε τις συζητήσεις με τον ΕΣΑΚΕ και με την ΕΡΤ και όσο ξέρω έχει γίνει κρούση και σε συνδρομητικό κανάλι. Κάποιες ομάδες από την Αθήνα έχουν τρελές απαιτήσεις. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ζητούν, εξ όσων γνωρίζω από 1 εκατομμύριο και αν η ΑΕΚ επιμείνει στα 700 χιλιάρικα, εγώ θα ζητήσω 1 εκατομμύριο ευρώ. Και αν δεν το πάρω ο ΠΑΟΚ δε θα παίζει στην τηλεόραση.

 
Είχαμε πει όλες οι ομάδες να πάμε κάτω από μια τηλεοπτική στέγη. Αλλά να βγαίνουν ομάδες με τα τόσα προβλήματά τους και να ζητούν τρελά ποσά, δε θα το ανεχτώ. Εκεί μπορεί να κάνουμε συζητήσεις και με δικά μας μέσα».