Σε μια πολύ ιδιαίτερη κίνηση προχώρησε ο ΠΑΟΚ, καθώς αντιπροσωπεία της ομάδας με επικεφαλής τον Σούλη Μαρκόπουλο επισκέφτηκε τα παιδο-ογκολογικά τμήματα στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ. Τα μικρά παιδιά πήραν δώρα και λαμπάδες ενώ οι γονείς τους συνομίλησαν με τους παίκτες και τον προπονητή του “δικέφαλου του Βορρά“.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΠΑΟΚ:

«Αντιπροσωπεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, προεξάρχοντος του προπονητή της ομάδας Σούλη Μαρκόπουλου και σε συνεργασία με την ΣΤΟΡΓΗ, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα παιδο-ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών κλινικών των νοσοκομείων Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ.

Νωρίς το πρωί, η αντιπροσωπεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, με τον Σούλη Μαρκόπουλο και τους καλαθοσφαιριστές Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Nathan Sobey και Βασίλη Παπαδόπουλο, βρέθηκε στο παιδο-ογκολογικό τμήμα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μαζί με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου φίλων καρκινοπαθών παιδιών ΣΤΟΡΓΗ κ.κ. Ιωαννίδου Μαρία, Σπυρίδου Ράνια και Βράγκου Έφη.

Αμέσως μετά, νέα αντιπροσωπεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποτελούμενη, από τον προπονητή Σούλη Μαρκόπουλο και τους αθλητές Απόλλωνα Τσόχλα, Αντώνη Κόνιαρη και Ivan Aska επισκέφθηκε το παιδο-ογκολογικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την ΣΤΟΡΓΗ, μοίρασαν δώρα και λαμπάδες στα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική. Και στα δυο νοσοκομεία οι παίκτες και ο προπονητής ενημερώθηκαν από τους γιατρούς για το πολύ σημαντικό και αξιέπαινο έργο τους, ενώ είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και με γονείς παιδιών».

Ο Απόλλων Τσόχλας αναφέρθηκε στην επίσκεψη, τονίζοντας ότι αυτός και οι συμπαίκτες του πήραν δύναμη από τα παιδιά ενώ σχολίασε και το επερχόμενο ματς με τον Κόροιβο (8/4, 17:00).

Αναλυτικά:

Για την επίσκεψη του ΠΑΟΚ στα παιδο-ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ: «Κάποια πράγματα στη ζωή είναι πιο σημαντικά από το μπάσκετ και σίγουρα είναι ένα από αυτά το να είμαστε κοντά σε ανθρώπους που μας χρειάζονται. Πήγαμε να δούμε τα παιδιά στα δύο νοσοκομεία, για να δώσουμε λίγη χαρά. Θεωρώ ότι πρόκειται για μία κίνηση η οποία πρέπει να γίνεται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο στις γιορτές. Τα συναισθήματα ήταν πολύ δυνατά, ήταν πραγματικά πολύ συγκινητικό να βλέπεις το βλέμμα αυτών των παιδιών και το χαμόγελο που δημιουργήθηκε στο πρόσωπό τους όταν μας είδαν. Μας έδωσε πραγματικά μεγάλη χαρά αυτή η επίσκεψη, παρά το γεγονός ότι πήγαμε εκεί για να δώσουμε εμείς χαρά. Μέσα από αυτή την διαδικασία όμως, πήραμε και δύναμη γιατί αυτά τα παιδιά μας διδάσκουν πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ζωή και να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από τον μικρόκοσμό μας».

Για τον αγώνα με τον Κόροιβο: «Ο Κόροιβος είναι μία ομάδα που παίζει διαφορετικό μπάσκετ, παίζει ελεύθερα, γρήγορα και στο ένας εναντίον ενός. Είναι πολύ διαφορετική ομάδα σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Είναι μία καλή ευκαιρία να κάνουμε μία καλή εμφάνιση στην έδρα μας, να βγάλουμε αυτά που κάνουμε στην προπόνηση και να προετοιμαστούμε για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν και πρέπει να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να δείξουμε την ποιότητά μας».

Για την «ημέρα ΠΑΟΚ-ημέρα μπάσκετ» στον αγώνα του Σαββάτου: «Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να δει όμορφο θέαμα, να δει από κοντά και το μουσείο της ομάδας μπάσκετ. Ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί, γιατί θα είναι μία ευκαιρία να περάσουμε όλοι πολύ όμορφα…»

Tags:
ΠΑΟΚ