Σήμερα το μεσημέρι (24/8), ο David DiLeo, το νεότερο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, έφτασε με απόλυτη ασφάλεια στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη με στόχο να προσαρμοστεί από αύριο κιόλας στην προετοιμασία της ομάδας, που την προσεχή Πέμπτη (26/8) θα είναι επιτέλους για πρώτη φορά φέτος σύσσωμη.

Ο Αμερικανός αθλητής μίλησε για την παρουσία του στη Summer League του ΝΒΑ αλλά και την απόφασή του να μετακομίσει στη συμπρωτεύουσα, ενώ δεν έκρυψε το γεγονός πως συνομίλησε αρκετά για τον οργανισμό και την πόλη με τον πρώην συμπαίκτη του πέρυσι στη Murcia της ACB, τον Κώστα Βασιλειάδη!

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Αισθάνομαι πολύ ωραία. Είμαι ενθουσιασμένος που επιτέλους είμαι εδώ και περιμένω να έρθει η ώρα να πάω στο γήπεδο να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες, τον προπονητή μου και τους υπόλοιπους ανθρώπους της ομάδας. Ξέρω ότι η ομάδα έχει υψηλούς στόχους για τη νέα σεζόν και δεν βλέπω την ώρα να μπω στο γήπεδο και να δουλέψω σκληρά κάθε μέρα για τη νέα μου ομάδα.

Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για μένα το να παίξω εκεί και ανάμεσα σε τόσο ταλαντούχους παίκτες, αλλά και μπροστά σε τόσους ανθρώπους και προπονητές από το ΝΒΑ. Πιστεύω ότι κέρδισα πολλά από αυτή την συμμετοχή μου και ελπίζω να τα φέρω στον ΠΑΟΚ αυτή την χρονιά και να βοηθήσω ακόμη περισσότερο.

Είχα την ευκαιρία να μάθω αρκετά πράγματα για την ομάδα και την πόλη από τον Κώστα Βασιλειάδη, με τον οποίο ήμασταν μαζί πέρσι στη Murcia, αλλά έκανα και την προσωπική μου έρευνα. Μου δημιουργεί λίγο άγχος και ευθύνες όλη αυτή η ιστορία της ομάδας, αλλά είμαι ανυπόμονος να μπω στο γήπεδο και να ξεκινήσω

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό που μου έλειψε περισσότερο ήταν οι φίλαθλοι. Ήταν πολύ έντονη η απουσία τους πέρσι. Το καλοκαίρι είχα την ευκαιρία στο Summer League να αγωνιστώ παρουσία φιλάθλων, όπως θα είδατε είχε πολύ κόσμο και στο άλλο τουρνουά που γίνεται στις ΗΠΑ, το The Basketball Tournament. Όλα αυτά δημιουργούν ακόμη πιο έντονη την επιθυμία να παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κόσμος δίνει επιπρόσθετη ενέργεια, δεν συγκρίνεται το να παίζεις μία ολόκληρη σεζόν μπροστά σε φιλάθλους και ανυπομονώ να τους ξανά στο γήπεδο».