Σε ένα συναρπαστικό ματς στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε ακόμα μια νίκη απέναντι στο Μεσολόγγι ΒΑΧΙ αυτή τη φορά με 96-87. Καταλυτικός παράγοντας για τον “Δικέφαλο του Βορρά” ήταν ο Malcolm Griffin.

Ο Αμερικανός μετά την εκπληκτική του εμφάνιση, στις δηλώσεις του στάθηκε στην εικόνα της ομάδας τώρα, τον τομέα της άμυνας, ο οποίος έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα σύμφωνα με εκείνον, ενώ μεταξύ άλλων ο πολύπειρος γκαρντ τόνισε πως είναι ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τον coach Άρη Λυκογιάννη.

Δείτε τις δηλώσεις του Malcolm Griffin:

Για τη σημερινή νίκη δήλωσε: 

«Είναι πάντα σημαντικό να κερδίζεις. Αυτά τα παιχνίδια στην Ελλάδα, είναι πάντα δύσκολα, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Παίξαμε καλά στην επίθεση, το δείχνουν και οι 96 πόντοι που πετύχαμε, αλλά ο αμυντικός μας προσανατολισμός ήταν το πρόβλημα. Κρατάω τη σημαντική νίκη κι από εδώ και πέρα, θα πρέπει να δουλέψουμε να βελτιώσουμε την εικόνα στην άμυνα».

Για τη συγκομιδή των πέντε νικών με το τέλος του πρώτου γύρου και τη γενική εικόνα της ομάδας μέχρι τώρα ανέφερε:

«Η σεζόν έτσι όπως ξεκίνησε, με τον κορωνοϊό, είχε διάφορα προβλήματα. Έχουμε ακόμα το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η ομάδα πρέπει να είναι ικανοποιημένη από αυτό το 5-5, ειδικά μετά το ξεκίνημα με 1-4. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και η παρουσία του κόουτς Λυκογιάννη, άλλαξε αρκετά πράγματα. Βοήθησε και η παρουσία του Κονατέ. Αν σκεφτεί όλος ο οργανισμός, ότι πέρσι είχε 5 νίκες, όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα, ίσως θα έπρεπε να υπάρχει ένα αίσθημα ικανοποίησης, που τις έχει φτάσει τώρα, μετά από δέκα παιχνίδια».

Για την άμυνα και τον τρόπο που μπορεί να βελτιωθεί τόνισε: 

«Στην άμυνα μετράει και η θέληση, η καρδιά. Μπορεί να συζητάμε για το πρέπει να κάνουμε, αλλά πρέπει να το εφαρμόσουμε. Όταν σου αναθέτουν κάτι, εσύ πρέπει να το κάνεις. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά υπάρχει ένας νέος προπονητής τον τελευταίο μήνα και όλα θέλουν το χρόνο τους. Μέσα από τις προπονήσεις, ελπίζω ότι θα βελτιώσουμε την εικόνα μας και θα είμαστε πιο αποφασιστικοί».

Για τη συνεργασία του με τον Λυκογιάννη είπε:

«Νιώθω το ίδιο που ένιωθα και με τον κόουτς Μέξα. Ξέρω όμως ότι ως προπονητής, ο Λυκογιάννης έχει πάθος για το παιχνίδι και κάποιοι παίκτες, θα αντιδράσουν διαφορετικά, σε σχέση με πριν. Είναι η τρίτη μου συνεργασία μαζί του. Βγάζει τον καλύτερο εαυτό των παικτών του, του αρέσει η πειθαρχία. Επιμένει πολύ στο να κάνει κάποια πράγματα ο παίκτης του. Είναι πιο καλό για εμάς, να περνάμε χωρίς μεγάλη ένταση σε γήπεδο και προπόνηση, αλλά αυτό δεν το θέλει και θα σε κάνει να λειτουργήσεις με τον τρόπο του. Μου θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο κάναμε αρκετά πράγματα στο κολέγιο και αυτό μου αρέσει».