Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ακολουθήσει το τέμπο της Hapoel Jerusalem στην τρίτη περίοδο της αναμέτρησης και στην συνέχεια δεν μπόρεσε να κάνει το comeback, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 71-61 και να απωλέσει και την διαφορά του πρώτου αγώνα. Ουσιαστικά, ο “Δικέφαλος του Βορρά” υποχώρησε στο 3-2 και πλέον έχασε οριστικά την κορυφή του ομίλου, που θα του έδινε απευθείας την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης, ωστόσο έχει την τύχη στα χέρια του για την δεύτερη θέση (αρκεί να χάσει με διαφορά μικρότερη των έντεκα πόντων από την Galata στην έδρα του). Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Dzikic ανέβηκε στο 4-1 και “κλείδωσε” και μαθηματικά την πρωτιά από σήμερα. Για τους νικητές ξεχώρισε ο Johnson με 16 πόντους και επτά ριμπάουντ, ενώ στην αντίπερα όχθη προσπάθησαν οι Harisson και Gilmore με 12 πόντους έκαστος.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι μέσω της εξαιρετικής τους άμυνας και με αυτόν τον τρόπο είχαν ένα πολύ μικρό πλεονέκτημα της τάξης των δύο πόντων (7-9). Οι δύο ομάδες εξακολουθούσαν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές στα μετόπισθεν και έτσι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στην απόλυτη ισορροπία (16-16). Όσο περνούσε η ώρα το συγκρότημα του Dzikic ανέβαζε στροφές και πήρε αέρα έξι πόντων (22-16), την ώρα που λίγο αργότερα κατάφερε να αποσπαστεί ακόμη και με δέκα πόντους χάρις σε τρίποντο του Smith  (32-22). Πάντως το σύνολο του Τακιανού κατάφερε να ανασυνταχθεί άμεσα και να τρέξει ένα επιμέρους 1-8, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην ανάπαυλα στο -3 (33-30).

Οι γηπεδούχοι παρέμεναν σταθερά στην πρωτοπορία του σκορ (38-34), ωστόσο οι Θεσσαλονικείς ήταν πάντα μέσα στην διεκδίκηση της νίκης (42-38). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Hapoel άρχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και πήρε αέρα 15 πόντων (53-38), την στιγμή που πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 14 πόντων (54-40). Παρόλα αυτά, οι “ασπρόμαυροι” δεν παράτησαν το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Τσαϊρέλη κατάφεραν να πλησιάσουν στους οκτώ πόντους (59-51), ενώ έγιναν ακόμη πιο απειλητικοί στα επόμενα λεπτά, φέρνοντας το ματς σε απόσταση πέντε πόντων (61-56). Οι παίκτες των Ισραηλινών διατήρησαν την ψυχραιμία τους παρά την επιστροφή του ΠΑΟΚ και πήραν διαφορά οκτώ πόντων στο 39′ (64-56), με αποτέλεσμα να καθαρίσουν την νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 33-30, 54-40, 71-61

Δείτε τα στατιστικά εδώ