Με το αρίστερο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην σεζόν αλλά και στο BCL o ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε σε ένα μέτριο ποιοτικά αλλά δραματικό στα τελευταία δευτερόλεπτα παιχνίδι από την γαλλική Dijon με 66-70 . Οι γηπεδούχοι εξαιτίας της επιθετικής τους δυστοκίας (21/57 σουτ εντός πεδιάς) ήταν μονίμως πίσω στο σκορ και ήταν αναγκασμένοι σε όλο το ματς να κυνηγούν μικρότερες οι μεγαλύτερες διαφορές, ενώ αν και έπειτα από το -14 του 33,’ πλησίασαν στο καλάθι (64-66, στα 24” πριν το τέλος), τελικά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι καλύτερο, χάρις στις δύο βολές του Hrovat κι ένα λάθο του Renfro. Από την άλλη οι Γάλλοι μπορεί να μην έθελξαν επιθετικά, ωστόσο ήταν αποτελεσματικοί αμυντικά και αν και καρδιοχτύπησαν στο τέλος πήραν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη σε ένα δύσκολο όμιλο, με αποτέλεσμα να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Chase Simon με 25 πόντους και 4/5 τρίποντα, όντας η κύρια επιθετική απειλή του συνόλου του Markovic, κάτι που αποτυπώνεται από το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένας άλλος διψήφιος. Στον αντίποδα ο Riley πάλεψε για τους ηττημένους, πετυχαίνοντας 25 πόντους (9/18 σουτ) και προσπαθώντας να γυρίσει μόνος του έναν αγώνα που έμοιαζε χαμένος για τον ΠΑΟΚ. Τέλος το φράγμα των 10 πόντων ξεπέρασε κι ο Frankee, που σημείωσε 11 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε δύο ασίστ.

Οι Θεσσαλονικείς δεν έβρισκαν απαντήσεις στην άμυνα των Γάλλων, με αποτέλεσμα να μείνουν χαμηλα επιθετικά και να βρεθούν στο -8 (5-13) μετά από επτά λεπτά αγώνα. Το σύνολο του Λυκογιάννη βελτιώθηκε στο μπροστά μέρος του παρκέ στα εναπομέιναντα λεπτά του δεκαλέπτου, με συνέπεια να ολοκληρώσει την περίοδο στο -6(13-19).

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να παραμένουν πίσω στο σκορ, ωστόσο σε αναστρέψιμα επίπεδα (24-28), χάρις στην συγκέντρωσή τους στο πίσω μέρος του παρκέ. Παρόλα αυτά η αρμάδα του Μarkovic με ένα μικρό επιθετικό ξέσπασμα αποσπάστηκε με 11 πόντους (26-37), με τις δύο ομάδες εν τέλει να οδηγούνται στην ανάπαυλα με το σκορ στο 28-37 και τους ¨ασπρόμαυρους” να έχουν ένα μακρύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να φτάσουν τους αντιπάλους τους.

Παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε ανάπαυλα 15 λεπτών, κανένας από τους δύο “μονομάχους” δεν κατάφερε να ξεπεράσει την κακή επιθετική του βραδιά, που βρισκόταν, ένα στοιχείο όμως που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς με τρίποντο του Riley πλησίασαν εκ νέου στους τέσσερις (37-41), βάζοντας φωτιά στον αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και τώρα δεν πανικοβλήθηκαν και με ένα σερί 0-9 έστειλαν την διαφορά στην μέγιστη τιμή της (37-50). Οι παίκτες του Λυκογιάννη με δύο τρίποντα προσπάθησαν να επανέλθουν στην διεκδίκηση του ματς (46-53), αλλά η Dijon μπήκε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” εννιά πόντων (46-55).

Oι “ασπρόμαυροι” δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν επιθετικά και οι Γάλλοι με ένα επιμέρους 2-7 στην αφετηρία του τετάρτου δεκαλέπτου διαμόρφωσαν το 48-62, πλησιάζοντας με αυτόν τον τρόπο σε μία σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι για παραπάνω από τρία λεπτά, ο ΠΑΟΚ μείωσε στους οκτώ (54-62), ενώ λίγο αργότερα έπειτα από πέντε διαδοχικούς πόντους του Riley έφτασε και στο -3 (61-64). Ο δήμιος των γηπεδούχων Simon έδωσε ανάσα στην ομάδα του (61-66), αλλά ο εξαιρετικός Riley κράρτησε ζωντανή την ομάδα του στο παιχνίδι της νίκης, κάνοντας το 64-66 στα 24”. O Ηrovat με 2/2 βολές έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του (64-68), ενώ ένα λάθος του Renfro κι ένα δίποντο του Simon καθόρισε οριστικά τον τελικό νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 28-37, 46-55, 66-70

Δείτε τα στατιστικά εδώ