Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανέτρεψε πολλές φορές τις διψήφιες διαφορές που πήραν κατά κόρον οι Ιταλοί, όμως εν τέλει ηττήθηκε από την Sassari, ύστερα από το άστοχο τρίποντο του Hands στα 7” και τις δύο βολές του Bendzius. Παρά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα, υπάρχει κι η θετική όψη για την ελληνική ομάδα, που διατήρησε το +20 του πρώτου αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι έχει την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την πρόκριση έστω και στην φάση των play -in (Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός την Dijon και εντός την Malaga). Aπό την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έκαναν σεφτέ στον όμιλο, με συνέπεια να ανέβουν στο 1-3 και να πιάσουν την ελληνική ομάδα στην βαθμολογία, κάτι το οποίο προς το παρόν δεν αρκεί, αφού στα άλλα δύο παιχνίδια που απομένουν θα πρέπει να κάνουν μία νίκη παραπάνω από τους “ασπρόμαυρους”, για να συνεχίσουν στα νοκ άουτ.

Koρυφαίος για τους νικητές ήταν ο Bendzius με 18 πόντους, με τον Stephens να είναι εξαιρετικός με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ακόμη πολύ καλός ήταν κι Robinson με 14 πόντους και έξι ασίστ, άλλα κι ο άλλοτε “ασπρόμαυρος” Jamal Jones με 10 πόντους. Από την πλευρά των ηττημένων διακρίθηκε η τριπλέτα Riley – Hands – Polley, με 20, 19 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Η ιταλική ομάδα ορμώμενη από την δύναμη της έδρας της ήταν καλύτερη από τους φιλοξενούμενους, κάτι το οποίο αποδεικνυόταν κι από το σκορ (5-0). Πάντως οι Θεσσαλονικείς αφυπνίστηκαν άμεσα και προσπέρασαν (9-10), ωστόσο η συνέχεια ανήκε ξεκάθαρα στους γηπεδούχους, που ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο στο +5 (19-14). Μάλιστα το συγκρότημα του Bucchi έτρεξε ένα σερί 7-0 και πήρε πλεονέκτημα 12 πόντων (26-14), την ώρα που έφτασε και στο +14 (33-19), βάζοντας πάρα πολύ δύσκολα στον “Δικέφαλο”. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και πλησίασε στους οκτώ (36-28), την στιγμή που πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 10 (40-30).

Oι “ασπρόμαυροι” είχαν βελτιώσει κατά πολύ την απόδοσή τους στα μετόπισθεν, κάτι που τους βοήθησε να φτάσουν στο -7 (46-39) και να αρχίσουν να απειλούν ευθέως τους Ιταλούς. Bέβαια η Sassari πάλι ξεμάκρυνε αρκετά από τον “Δικέφαλο” (61-49), αλλά οι Θεσσαλονικείς πάλι δεν τα παράτησαν και μπήκαν  στο κόλπο του ροζ φύλλου της αναμέτρησης πιο δυναμικά από ποτέ (63-62), ύστερα από καλάθι του Hands. Παρά το γεγονός αυτό οι γηπεδούχοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με πρωταγωνιστή τον Bendzius ανάσαναν βαθιά (73-66), με τους Θεσσαλονικείς να είναι επτάψυχοι και να γράφουν το 75-73 στο 1:50 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα μετά από καλάθι του Renfro. 

To θρίλερ συνεχίστηκε με τον Riley να διατηρεί ακέραιες τις πιθανότητες της ομάδας του για την νίκη (77-75, με ένα λεπτό να απομένει για την λήξη), όμως δύο βολές του Robinson στα 49’΄ έδωσαν μαξιλαράκι ασφαλείας στην Sassari (79-75). Τα επιθετικά ριμπάουντ έσωσαν τον ΠΑΟΚ, που βρήκε τρεις πόντους από δύο ζευγάρια βολών κι έφερε τον αγώνα στον πόντο (79-78 στα 34”). Στην επόμενη κατοχή ο Kruslin έβαλε 1/2 και έκανε το 80-78 στα 21”, ωστόσο ο Hands αστόχησε πιθανώς στο τρίποντο νίκης στα 7” κι ο Bendzius κλείδωσε το ροζ φύλλο για την ομάδα του ύστερα από 2/2 βολές.

Tα δεκάλεπτα: 19-14, 40-30, 63-55, 82-78

Δείτε τα στατιστικά εδώ