Την “πρωτοχρονιάτικη” πίτα του έκοψε χθες βράδυ στο Μεζεδοπωλείο “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΝ” του Μπουρναζίου η οικογένεια του Περιστερίου. Το κλίμα ήταν ενωτικό. Αναμενόμενο. Το κλίμα το έκαναν πιο ενωτικό και πιο ζεστό και οι μικρές χορηγίες,  που συγκέντρωσαν οι “πρίγκιπες”. Φλουρί δεν υπήρχε, αλλά υπήρξαν έξι νικητές. Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, που έδωσε το “παρών”, συνεχάρη τους παίκτες, τους προπονητές και τα στελέχη για την πορεία τους στο πρωτάθλημα της Α1.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο “δελτίο Τύπου” της ΚΑΕ “ο όρος “οικογένεια” μόνο τυχαίος δεν είναι αφού την όμορφη εκδήλωση, εκτός από τα μέλη της ομάδας μπάσκετ του Περιστερίου (παίκτες, διοίκηση, τεχνικό και ιατρικό τιμ), τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Παχατουρίδης, παλαιοί παράγοντες του συλλόγου, αλλά και εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών (FENTAGIN). Άπαντες, ως μια ωραία παρέα, γεύτηκαν τα πιάτα του Μεζεδοπωλείου, συνομίλησαν πιο ελεύθερα, έκαναν πλάκα μεταξύ τους και αποθέωσαν τους τυχερούς της βραδιάς.Φλουρί στην Βασιλόπιτα από το ζαχαροπλαστείο Γλυκιστήρι δεν υπήρχε, αλλά υπήρξε κλήρωση απ’ όπου προέκυψαν έξι νικητές από το χέρι του αρχηγού μας, Αλέκου Πέτρουλα.

Πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Ανδρέας Κανονίδης, ο οποίος κέρδισε ένα εξαιρετικό κινητό τηλέφωνο MLS iQTalk, της χορηγού εταιρίας της ομάδας μας. Ο προσφάτως αρραβωνιασμένος, Δημήτρης Κομποδιέτας, ήθελε πολύ το διήμερο για δύο στο ξενοδοχείο “Ζεις Εδώ” στην Ασίνη Ναυπλίου, αλλά ατύχησε, αφού το πήρε ο νεαρός Τρύφωνας Πρέκας. Ο Ντουάιτ Θορν κέρδισε ένα δείπνο για δύο άτομα στο εστιατόριο  “KAVATZA” στο Κολωνάκι, ενώ ο φυσιοθεραπευτής μας, Νάσος Τζαβάρας, ένα τραπέζι στο εστιατόριο “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ” στο Χίλτον. Τέλος, οι Αλέκος Πέτρουλας και Φώτης Ζούμπος θα έχουν την ευκαιρία γευτούν τα πιάτα του τσιπουράδικου “ΒΟΛΙΩΤΗΣ” στην Πετρούπολη.

Μετά τη διαδικασία της κοπής της πίτας και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των τυχερών και τα πειράγματα των υπολοίπων, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Στέφανος Κιουριτζόγλου, τονίζοντας: “Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια νεανική άκρως ανταγωνιστική ομάδα, που έχει μια άκρως αξιόλογη πορεία μέχρι σήμερα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Γενικό μας Διευθυντή, Κώστα Κώτση, στον υπεύθυνο μάρκετινγκ, Δημήτρη Μπαλή και φυσικά στον Τζίμη Κουστένη και στο υπόλοιπο τιμ για την άψογη δουλειά που κάνει.  Αυτό που μας ικανοποιεί περισσότερο είναι ότι παλεύετε όλα τα παιχνίδια και ακόμη και οι ήττες μας είναι “γλυκιές”, δίνοντας χαρά στον κόσμο. Μπράβο σας! Όλοι μαζί με τον Δήμαρχο στο πλευρό μας θα κάνουμε τα πάντα ώστε να είμαστε δίπλα σας”.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, δεν μπορούσε να κρύψει την υπερηφάνεια του γι’ αυτά τα παιδιά, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Σας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έχετε κλέψει την παράσταση. Όλοι είχαν ξεγραμμένο τον Γ.Σ.Π. στην αρχή της χρονιάς. Έλεγαν πως δεν θα πάρει ούτε ένα ροζ φύλλο. Κανένας δεν περίμενε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος έχοντας τέσσερις νίκες και αν είχαμε την τύχη με το μέρος μας σε ορισμένα παιχνίδια, θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση.

Πιστεύω ακράδαντα πως ο δεύτερος γύρος θα είναι ακόμη καλύτερος. Σε δύσκολες εποχές βάζετε τις βάσεις για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Θεωρώ πως φέτος στον Γ.Σ.Π. γίνεται κάτι πολύ σπουδαίο που θα αφήσει εποχή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι ασχολούνται με την ομάδα. Θέλω, κάπου εδώ, να κάνω ειδική μνεία στον Τζίμη Κουστένη, ο οποίος είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ένας καταπληκτικός προπονητής. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ο κορυφαίος στην Ελλάδα”.

Η διάθεση όλων ανέβηκε όταν η ορχήστρα του μαγαζιού ξεκίνησε να παίζει ζωντανή μουσική. Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το τραπέζι των παικτών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους. Το κέφι ανέβηκε όταν οι παίκτες κατέβασαν ένα τουμπερλέκι από τον τοίχο του “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ” και άρχισαν να το χτυπούν. Μπροστάρηδες σε αυτό ήταν οι Νώντας Παπαντωνίου και Ντουάιτ Θορν, ενώ ο Ανδρέας Παχατουρίδης έδειξε να το διασκεδάζει δίπλα τους. Η όμορφη αυτή βραδιά ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκόμενους να εύχονται η επιτυχημένη πορεία του Περιστερίου στο πρωτάθλημα να έχει και συνέχεια, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο παιχνίδι με το Ρέθυμνο”.