Όπως σας είχαμε ενημερώσει ο Γάιος Σκορδίλης βρισκόταν στο στόχαστρο του Περιστερίου και μάλιστα υπήρχαν επαφές για πιθανή συμφωνία. Τελικά, όπως φάνηκε οι συγκεκριμένες επαφές απέφεραν καρπούς, καθώς ο Έλληνας center ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου. Να αναφέρουμε ότι σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και ο Ανδρέας Πολέμης, ο οποίος επαναδραστηριοποιείται στα διοικητικά του Συλλόγου.

Μια πολύ σημαντική μεταγραφή για το σύλλογο, καθώς ο Σκορδίλης έχει παραστάσεις από Άρη, Ίκαρο Καλλιθέας, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Απόλλωνα και Φάρο Κερατσινίου. Πλέον ο Έλληνας center ανήκει στο Περιστέρι και ενσωματώνεται στην ομάδα με μοναδικό στόχο την ενίσχυση της frontline και φυσικά την πολύτιμη βοήθεια για άνοδο στην Α1.

Αναλυτικά οι πρώτες δηλώσεις του Σκορδίλη:

«Χαίρομαι που ήρθα σε μια ιστορική ομάδα, όπως είναι ο ΓΣΠ,  που έχει ως στόχο την άνοδο και παράλληλα όραμα. Είναι μια ομάδα με κόσμο και δυνατή έδρα και υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν καλά πράγματα, αν με το καλό επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου.

Έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα για τον πρόεδρο, που τον διακρίνει η φερεγγυότητα και η συνέπεια, αλλά και γενικότερα για την λειτουργία του Συλλόγου.  

Η αλήθεια είναι ότι  ταλαιπώρησα λίγο και ειδικά τον Γιώργο Πανταζόπουλο και τον Ανδρέα Πολέμη, με τον οποίο είχα συνεργαστεί στον Φάρο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πάρω την τελική μου απόφαση, με τις διαπραγματεύσεις να έχουν αίσιο τέλος.

Το Περιστέρι μου προσέφερε το πιο ολοκληρωμένο… πακέτο κι επέλεξα να έρθω εδώ για να συμβάλω κι εγώ με τις δυνάμεις μου στην υλοποίηση των στόχων της ομάδας, με άμεσο αυτού της ανόδου στην Α1.  

Συνήθως αφήνω τον προπονητή και την διοίκηση να οριοθετούν τους στόχους, αλλά με αυτή την ομάδα κι αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να είναι άλλος από την επιστροφή του ΓΣΠ εκεί που του αρμόζει να βρίσκεται.

Προσωπικά τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίστηκα στην Α2, ήταν μια συνειδητή απόφαση, καθώς πιστεύω πως αν δεν μπορείς να είσαι μέλος μιας εκ των 4 ομάδων που συνθέτουν την πρώτη τετράδα της Α1, τότε είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα με προοπτική και όραμα, όπως είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου».