Η ομάδα των Κανάριων νήσων μπήκε δυναμικά από την αρχή του παιχνιδιού και δεν άφησε το Περιστέρι να πιστέψει ούτε για μια στιγμή ότι μπορεί να γυρίσει το ματς. Με μπροστάρη τον Χουέρτας, ο οποίος είναι συναδυασμός ταλέντου και εμπειρίας, έκανε ότι ήθελε την άμυνα των γηπεδούχων. Μοίραζε ασίστ…με τη σέσουλα και οι υπόλοιποι απλώς τα…έβαζαν. Τα τρίποντα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην ήττα της ελληνικής ομάδας, η οποία στο μόνο σημείο που κατάφερε να φέρει στο μυαλό της ότι μπορεί την ανατροπή ήταν όταν κατέβασε την διαφορά στους -13! Αυτό τα λέει όλα…Μεγάλη η απώλεια του Ξανθόπουλου, δεν είναι όμως δικαιολογία για μια ομάδα που στο μόνο που φαινόταν να είναι διαβασμένη ήταν στα πικ εν ρολ του Χουέρτας. Όταν η μπάλα δεν μπορούσε να περάσει στην ρακέτα όμως, ο Βραζιλιάνος έβρισκε την λύση δίνοντας την στην περιφέρεια και οι συμπαίκτες δεν…αρνήθηκαν τα δώρα του,αγγίζοντας το νταμπλ-νταμπλ από το τρίτο δεκάλεπτο. Οι Περιστεριώτες δεν χάθηκαν όμως όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας ρεκόρ 6-4, την ίδια ώρα που οι Ισπανοί φιγουράρουν στην πρώτη θέση του ομίλου με 9-1.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Περιστέρι να προσπαθεί να περιορίσει τον Χουέρτας και το pick and roll που παίζει με τους ψηλούς, ωστόσο δεν είχε την ίδια προσήλωση και στην επίθεση, με τον Αγραβάνη να είναι ο μοναδικός που σκόραρε μετά από 4 λεπτά παιχνιδιού. Το επί μέρους 13-5 των Ισπανών ανάγκασε τον Παπανικολόπουλο να καλέσει από νωρίς τάιμ-άουτ. Οι γηπεδούχου συνέχισαν να δυσκολεύονται να σκοράρουν, με την ομάδα του Βιντορέτα να παίρνει μέχρι και διψήφια διαφορά (12-26). Οι Ισπανοί επικράτησαν κατά κράτος στο πρώτο δεκάλεπτο του Περιστερίου τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, τόσο στο ζωγραφιστό όσο και στην περιφέρεια, με την πρώτη περίοδο να κλείνει με 26-15 και τον Χουέρτας να έχει μοιράσει ήδη 5 ασίστ! Η νίκη ήταν ομαδική πάντως για τους Ισπανούς και δεν προήλθε μόνο από τον Βραζιλιάνο, αφού σκόραραν όλοι όσοι αγωνίστηκαν και διψήφιοι ήταν μόνο οι Χουέρτας (11π, 10ασ) και  Άλεξ Λόπεζ (11π, 4ασ). Από την πλευρά των γηπεδούχων, ξεχώρισε ο Σκορδίλης με 10 πόντους σε 12 λεπτά και ο Καράμπελας με 4 πόντους και 7 ασίστ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι μπήκαν ελαφρώς βελτιωμένοι στην επίθεση, βρίσκοντας λίγο πιο έυκολα σκορ από το ζωγραφιστό ωστόσο στην άμυνα τα προβλήματα συνέχισαν να υπάρχουν και το σκορ να πηγαίνει στο 34-19 και εν συνεχεία, 37-19. Μεγάλο πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα για τους γηπεδούχους ενώ και η έλλειψη δημιουργίας ήταν εμφανέστατη, ειδικά με την απουσία του Ξανθόπουλου. Οι Περιστεριώτες έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα, ίσως δεν περίμεναν τόσο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από τους Ισπανούς (αν και θα έπρεπε καθώς μιλάμε για ισπανική ομάδα) με τον Χουέρτας να κάνει ότι θέλει και την Τενερίφη να ανεβάζει την διαφορά ως και το +21 (23-44). Ένα σερί 7-0 όμως, λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο έδωσε προσωρινά ελπίδες στους γηπεδούχους δείχνοντας πως δεν ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν το ματς. Η αυλαία του ημιχρόνου έπεσε με το σκορ να είναι στο 47-32 υπέρ των φιλοξενούμενων με τους Περιστεριώτες να κρατούν μόνο το τελευταίο δίλεπτο.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η ομάδα των Δυτικών προαστίων έσφιξε την άμυνα της, προσπαθώντας κυρίως να ανακόψει το πικ εν ρολ του Χουέρτας όμως στην επίθεση πάλι είχε θέματα, μη μπορώντας να βρει σκορ από προσωπικές ενέργειες με τους Ισπανούς να είναι πολύ καλοί στην άμυνα 1 vs 1 με την διαφορά να πηγαίνει και πάλι στους 18 (είχε πέσει στους 13) με τα τρίποντα να είναι η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας του Παπανικολόπουλου (36-54). Ότι κατάφερε να χτίσει όμως, γρήγορα γκρεμίστηκε από την ομάδα των Κανάριων νήσων να…κάνει πάρτυ και να στέλνει την διαφορά σε απαγορευτικά επίπεδα, φτάνοντας ακόμη και το +24, 44-68, το οποίο ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Η τελευταία περίοδος όπως καταλαβαίνει κανείς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με το Περιστέρι απλώς να περιμένει να τελειώσει…το μαρτύριο του και την διαφορά ολοένα και να αυξάνεται. Στα θετικά για τους Περιστεριώτες η καλή εμφάνιση των ΚαράμπελαΣκορδίλη. Η…μπίλια τελικά έκατσε στο -26, 54-80 (μεγαλύτερη διαφορά στο ματς) για την ελληνική ομάδα που κρατά όμως ακόμη την πρόκριση στα χέρια της, έχοντας 6-4 ρεκόρ, όμως σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα την σημερινή εμφάνιση.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 17-21, 12-19, 10-14

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ