Μεταγραφικός οργασμός επικρατεί στο Περιστέρι τα τελευταία 24ωρα, διότι έπειτα από τις ανακοινώσεις των Juiston και Bilan ο ΓΣΠ βάζει στην μηχανή του και τον εκρηκτικό Power Forward Devin Davis, ο οποίος ετοιμάζεται να επιστρέψει στην χώρα μας έπειτα από έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα ο 27χρονος ψηλός φόρεσε την διετία σεζόν 2019-21 την φανέλα του Λαυρίου, με το οποίο έφτασε πέρυσι στους Τελικούς στους Πρωταθλήματος. Μάλιστα ο Αμερικανός ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Σερέλη την δεύτερη του χρονιά στον οργανισμό, διότι μέτρησε 10,5 πόντους και 4,9 ριμπάουντ. Επίσης αυτόν που τον καθιστούσε ακόμη πιο πολύτιμο ήταν η ευστοχία του από το τρίποντο, καθότι είχε 46,2%, ποσοστό που δεν συναντάς εύκολα σε ψηλό.

Η διετία αυτή στον σύλλογο της Ανατολικής Αττικής του έδωσε την δυνατότητα να πάρει μεταγραφή στην Le Portel και να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει επίπεδο όπως το γαλλικό. Ο άλλοτε παίκτης του Λαυρίου όχι μόνο ανταποκρίθηκε πλήρως, αλλά παρουσίασε ακόμη καλύτερη εικόνα, έχοντας εξαιρετικούς μέσους όρους. Συγκεκριμένα σημείωνε 12,3 πόντους (52,2% δίποντο, 37,5% τρίποντο) και παράλληλα μάζευε 5,3 ριμπαόυντ ανά βραδιά.

Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες κι ο νέος προπονητής της ομάδας των Δυτικών Προαστίων έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του, με συνέπεια οι ιθύνοντες του συλλόγου να κινούνται άμεσα για την απόκτησή του. Μετά από διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία κι έτσι ο Davies θα αγωνίζεται στους Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης την νέα σεζόν, με στόχο να ενισχύσει την προσπάθειά τους σε BCL και Μπάσκετ Λιγκ.

Τι γίνεται με Κασελάκη, Williams κι ο Μωραΐτης

Ο Λεωνίδας Κασελάκης βρίσκεται καθ’ οδόν για το κλειστό της Τζον Κένεντυ καθώς ο παίκτης αποδέχθηκε την πολύ συμφέρουσα οικονομική πρόταση του Περιστερίου. Το μόνο που απομένει για να επισημοποιηθεί η μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στο ΓΣΠ είναι η αποστολή του υπογεγραμμένου συμβολαίου του παίκτη στην ομάδα. Αντίθετα δυσκολεύει αρκετά η απόκτηση του Kenny Williams από τον Κολοσσό Ρόδου, καθώς ο παίκτης ζήτησε πίστωση χρόνου για να απαντήσει στην πρόταση της ομάδας, με τον Βασίλη Σπανούλη να αναμένεται να στραφεί σε άλλες λύσεις. 

Οι κινήσεις του Περιστερίου δεν σταματούν εκεί, αφού οι “κυανοκίτρινοι” θα ανανεώσουν το συμβόλαιο του Δημήτρη Μωραΐτη μέχρι το 2024, ως ανταμοιβή για τις φετινές εξαιρετικές του εμφανίσεις (9 πόντοι και 4,3 ασίστ). Θυμίζουμε ότι ο πρώην άσος της ΑΕΚ είχε υπογράψει πέρυσι με τους Περιστεριώτες συμβόλαιο δύο χρόνων, οπότε η συνεργασία του με τον ΓΣΠ θα επεκταθεί για ακόμη μία σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο η αρμάδα του Σπανούλη όχι μόνο διατηρεί στο ρόστερ της μία πολύ καλή λύση, αλλά ισχυροποιεί και τον ελληνικό κορμό της, καθότι ο 23χρονος είναι εν δυνάμει διεθνής με την Εθνική Ανδρών.