Η νέα σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ειδικών καταστάσεων για το Περιστέρι (όπως και για τις περισσότερες ομάδες της Α1) αφού το μπάτζετ είναι εξαιρετικά χαμηλό, αναγκάζοντας τον Τζίμη Κουστένη να ψάχνει ενδελεχώς κάθε περίπτωση παίκτη που προτείνεται.

Ο προπονητής των “κυανοκίτρινων” έχει στρέψει την προσοχή του στην απόκτηση νεαρών παικτών που έχουν τα φόντα να σταθούν στα σαλόνια της Α1. Ένας από αυτούς είναι ο Φίλιππος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε ηλικία 23 ετών ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του και να δοκιμάσει την τύχη του στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι είναι, μόλις, 23 ετών, ο Παπακωνσταντίνου διαθέτει εμπειρίες… 30αρη από τις εθνικές κατηγορίες καθώς την τελευταία τετραετία έχει αγωνιστεί σε Πανελευσινιακό (Γ’ και Β’ Εθνική) και Δούκα (Β’ Εθνική) έχοντας σταθερά καλή παρουσία.

Παράλληλα, έχοντας μάθει τα βασικά του μπάσκετ στην Αμερική και το Huntington Park Senior High γνωρίζει από μικρός τι χρειάζεται για να φτάσει κανείς στην κορυφή, κάτι που τονίζει και ο ίδιος αφού η “σκληρή δουλειά” είναι η αγαπημένη του φράση, όταν η συζήτηση πηγαίνει στο μπάσκετ.

Μπορεί πριν τρία χρόνια η τύχη να του γύρισε την πλάτη, αλλά, πλέον, ο 23χρονος γκαρντ δείχνει έτοιμος να πάρει πίσω αυτό που του στέρησε ένας τραυματισμός το καλοκαίρι του 2009. Βλέπετε, ήταν μεταξύ των εκλεκτών του Κώστα Μίσσα για την 12αδα της Εθνικής Νέων Ανδρών που θα συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρόδου, αλλά μία βδομάδα πριν την έναρξη της διοργάνωσης τραυματίστηκε χάνοντας την ευκαιρία να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο ίδιος το έχει αφήσει πίσω του, όμως, και έχοντας μπροστά του την πρόκληση της συμμετοχής στην Α1 με τη φανέλα του Περιστερίου δηλώνει πως “γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια στο Περιστέρι από ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα και θέλουν να την κρατήσουν σε καλό επίπεδο. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, το κλίμα είναι εξαιρετικό και όλοι αποτελούν ένα δεμένο σύνολο. Θεωρώ πως για μένα η περίπτωση του Περιστερίου είναι ιδανική προκειμένου να δείξω τι μπορώ να καταφέρω στην Α1“.

Ο Τζίμης Κουστένης έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο και τις δυνατότητες του Παπακωνσταντίνου, αφού με την παρουσία του στις προπονήσεις της ομάδας των δυτικών προαστίων το τελευταίο διάστημα έχει καταδείξει πως έχει το ταλέντο και τις ικανότητες να σταθεί στην Α1 και να αποτελέσει έναν παίκτη στον οποίο θα μπορεί να στηριχθεί ο νέος προπονητής των “πριγκίπων της δυτικής όχθης“.