Ο Βασίλης Σπανούλης μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν το κλειστό της Τζον Κένεντυ, ούτως ώστε να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα ως προπονητής. Το Περιστέρι είχε στοχεύσει στον “Kill Bill”, για να αντικαταστήσει τον Milan Tomic και με μεθοδικές κινήσεις έχει καταφέρει να τον πείσει να αποδεχτεί το project της ομάδας και να έχει (σχεδόν) συμφωνήσει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην αμοιβή του Σπανούλη, ενώ είναι σημαντικό να ανφέρουμε ότι οι “πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης” έχουν εξασφαλίσει στον άλλοτε άσο του Ολυμπιακού ότι θα έχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στην διάθεσή του για να χτίσει την ομάδα όπως την θέλει ο ίδιος. Άλλωστε στόχος του είναι να δημιουργηθεί μια πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα, που θα πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, την στιγμή που έχουν πέσει στο τραπέζι πολλά και δυνατά ονόματα για το χτίσιμο του ρόστερ.

Βέβαια απομένει μία λεπτομέρεια για να βάλει ο Σπανούλης την υπογραφή του στο συμβόλαιο με το Περιστέρι κι αυτή έχει να κάνει με το αν θα αγωνίζεται ο οργανισμός την νέα χρονιά στην Ευρώπη. Οι “κυανοκίτρινοι” έχουν στείλει ήδη αίτηση στο BCL και ευελπιστούν πως αυτή θα γίνει αποδεκτή και θα καταφέρει ο σύλλογος να αγωνιστεί για ακόμη μία χρονιά εκτός των συνόρων. Τέλος το πιθανότερο είναι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου με τον Σπανούλη να είναι για δύο χρόνια, δείχνοντας την διάθεση των δύο πλευρών να χτίσουν μια πολύ καλή ομάδα σε βάθος χρόνου.