Το “λαμπρό” παρελθόν είναι δίπλα στο παρόν του Περιστερίου τη φετινή σεζόν. Παλιές μεγάλες δόξες της ομάδας φαίνεται πως εμπνέονται από την προσπάθεια των παιδιών του Τζίμη Κουστένη και τη συσπείρωση του κόσμου επιστρέφοντας στο γήπεδο. Μία από αυτές είναι και ο Νίκος Τσαγκόπουλος. Ο παλαίμαχος σέντερ του Περιστερίου βρέθηκε για μία ακόμη φορά στις εξέδρες του “Ανδρέας Παπανδρέου” παρακολουθώντας το ματς με τον Παναθηναϊκό και μίλησε στο www.peristeribc.gr

Η συνέντευξη του παλαίμαχου άσσου στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ:

 “Πάντα όταν έρχομαι στο Περιστέρι αισθάνομαι μια συγκίνηση. Το Περιστέρι είναι στην καρδιά μου. Θυμάμαι τα παλιά. Βλέπω τον κόσμο και τους συμπαίκτες μου. Το Περιστέρι παραμένει μια γειτονιά. Χαίρομαι που βλέπω πολύ κόσμο στο γήπεδο. Και ο Κώστας Κώτσης και ο Δημήτρης Μπαλής κάνουν πολύ καλή προσπάθεια”, δήλωσε αρχικά ο “Τσαγκ”, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι, και συνέχισε:

“Αυτό που γίνεται φέτος πλησιάζει αυτό που βιώναμε παλιά. Η ομάδα είναι νεανική και αποτελείται εν πολλοίς από Έλληνες παίκτες και ο κόσμος του Περιστερίου έχει “αγκαλιάσει” την προσπάθεια. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει κάπως. Γενικά στην κοινωνία μας. Πρέπει να ξαναβρούμε τις παλιές μας αξίες. Πρέπει να βελτιωθούμε ως άνθρωποι. Πάντως, είναι δύσκολο να επαναληφθεί το άλμα που κάναμε τότε. Τα δεδομένα ήταν διαφορετικά”!

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο και τη συμμετοχή του στο πλευρό της ομάδας, σημείωσε: “Ο κόσμος είναι αρκετός φέτος και συμμετέχει. Στηρίζει έμπρακτα την ομάδα. Είναι σημαντική η παρουσία των φιλάθλων ώστε να πετύχει τους στόχους της”.

Όταν η παρουσία του στο γήπεδο γίνεται αισθητή, δεν είναι λίγοι οι φίλαθλοι που τον πλησιάζουν και του μιλούν, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην ομάδα:  “Είναι ένα καλό κομμάτι να σ’ αγαπούν. Δώσαμε ώθηση στο Περιστέρι, που είναι ο τέταρτος δήμος της Ελλάδας. Ανεβάσαμε την ομάδα και τη φέραμε σε υψηλό επίπεδο”, τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν το Περιστέρι μπορεί να κρατηθεί στην κατηγορία, ο κ. Τσαγκόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας πως: “Πιστεύω πως η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία. Ο Δημήτρης (σ.σ. Κουστένης) κάνει εξαιρετική δουλειά. Γίνεται μια αγνή προσπάθεια που τυγχάνει της στήριξης του κόσμου. Με έχει εντυπωσιάσει που μπορεί και γυρίζει παιχνίδια στα οποία βρίσκεται πίσω στο σκορ ακόμη και με 15-20 πόντους. Ακόμη και κόντρα στον Ολυμπιακό γύρισε το ματς, άσχετα αν δεν το πήρε. Με τον Παναθηναϊκό δεν μας ευνόησαν οι συγκυρίες. Ακόμη είναι νωρίς και δεν είναι εύκολη η παραμονή, αφού και οι άλλες ομάδες είναι πολύ δυνατές. Ωστόσο, η διαίσθησή μου λέει πως το Περιστέρι θα σωθεί”.

Όσο για το αν προτίθεται να ξαναπάει στο Περιστέρι; “Εννοείται πως θα ξαναπάω. Είναι δυνατόν; Αν και μένω Νέα Σμύρνη και είμαι κάπως μακριά, προτεραιότητά μου είναι το Περιστέρι και όποτε μπορώ θα πηγαίνω στο “Ανδρέας Παπανδρέου”. Με εμπνέει η όλη ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την ομάδα και τον κόσμο”.

Σχετικά με τις αναμνήσεις του από το παρελθόν, ο Νίκος Τσαγκόπουλος, σημείωσε: “Η ύψιστη τιμή για μένα ήταν ότι ήμουν στους 16 εκλεκτούς του Κώστα Πολίτη στην Εθνική το 1987. Εκείνη η περίοδος ήταν η καλύτερη για μένα. Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω το αήττητο πρωτάθλημα με το εφηβικό. Είχαμε καταπληκτική ομάδα”.

Πάντως, δεν ξέχασε να αναφερθεί στα λάθη του παρελθόντος: “Έκανε κάποιες κακές επιλογές το Περιστέρι και ανοίχτηκε υπερβολικά. Δεν έπρεπε να το κάνει. Πήραν αέρα τα μυαλά μας και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Το Περιστέρι, όπως και οι περισσότερες ελληνικές ομάδες θα πρέπει να δώσουν βάση στις Ακαδημίες. Πρέπει να βασιστούν στα ελληνόπουλα και να μην παίρνουν κάθε… καρυδιάς καρύδι από την Αμερική”, σημείωσε και κατέληξε μιλώντας για τον κορυφαίο ξένο του Περιστερίου:
“Ο Τσερτς ήταν ο καλύτερος ξένος που αγωνιζόταν στο Περιστέρι. Καλός ήταν και ο Νόρις ή και ο Μπέργουολτ, αλλά νομίζω πως ο Τσερτς έδωσε το κάτι παραπάνω”.