Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλάμε για εκπλήξεις, το Περιστέρι των Ελλήνων (αποκλειστικά) επικράτησε του Πανιωνίου στα “Αισχύλεια” με 76-70 δείχνοντας πολύ καλή εικόνα. Η ομάδα του Τζίμη Κουστένη μπορεί να παρατάχθηκε χωρίς κάποιον ξένο στη σύνθεσή του και με παίκτες, οι οποίοι -ως επί το πλείστον- βρίσκονται… υπό δοκιμή, αλλά έδειξε πολύ καλή αγωνιστική εικόνα. Οι “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και παίζοντας πιο έξυπνα πήραν το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στους “κυανέρυθρους”, οι οποίοι προβλημάτισαν.

Ο Πανιώνιος έδειξε να είναι ασύνδετος και με τους παίκτες να μην έχουν αφομοιώσει πλήρως αυτά που τους ζητά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος (φυσιολογικό αν αναλογιστούμε το πρώιμο του σταδίου προετοιμασίας) δεν κατάφερε να κερδίσει χάνοντας παιχνίδι και… εντυπώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το Περιστέρι αγωνίστηκε κανονικά ο Πέτρος Μελισσαράτος, όπως και ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση ομάδας, ενώ, αντίθετα, με πολιτικά παρακολούθησαν την αναμέτρηση οι Φώτης Ζούμπος (Περιστέρι) και Λεωνίδας Κασελάκης (Πανιώνιος), η απόκτηση των οποίων δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη μορφή.