Στις 10 /10/2018 το Περιστέρι παίζει με τον Χολαργό στο κλειστό της οδού «Τζον Κένεντι». Είναι η μόλις 3η Αγωνιστική της Basket League. Ο τότε, αλλά και σημερινός προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης γυρίζει στον πάγκο. Κάνει νόημα στον πάγκο σε ένα πιτσιρικά που δεν έχει κλείσει καν τα 18 (ήταν τότε 17 ετών, 5 μηνών και  23 ημερών) να μπει μέσα στο παρκέ. Τον ρίχνει αμέσως στα βαθιά. Ο Ζώης Καράμπελας κάνει την ημέρα εκείνη την πρώτη του βουτιά στα νερά της Α1.

Μένει στο παρκέ 2’.17΄΄ δεν σκοράρει (0/1διπ.), αλλά παίρνει 1 ριμπάουντ, κάνει 1 κόψιμο και 1 φάουλ. Η πρώτη φορά που παίζει στην Α1 μπορεί να μην είναι μαγική. Ο μικρός δείχνει ότι δίκαια όλοι στο Περιστέρι, με πρώτο τον «Αρτζι», πίνουν νερό στο όνομά του και τον θεωρούν ένα από τα ακατέργαστα διαμαντάκια του ελληνικού μπάσκετ, που μπορούν να εξελιχθούν σε λαμπερά διαμάντια με πολλά καράτια.

Στα επόμενα παιχνίδια ο μικρός αρχίζει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Κάνει μια μαγική σεζόν. Πέρσι, όμως, το λαμπερό αστεράκι του ελληνικού μπάσκετ αρχίζει να ξεθωριάζει. Παίζει όλο και λιγότερο…

Ο Καράμπελας, όμως, δεν το βάζει κάτω. Σφίγγει τα δόντια και περιμένει να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο Πεδουλάκης, που έχει επιστρέψει στον πάγκο του Περιστερίου δίνει στον 19χρονο πια γκαρντ την ευκαιρία που θέλει. Μαζί βέβαια, του την δίνει και η τύχη ή καλύτερα η ατυχία της ομάδας με τον Harrow, ο οποίος αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ με θλάση έχοντας προλάβει να παίξει μόλις 6 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα.

Ο «Άρτζι» δίνει την μπαγκέτα του μαέστρου της ομάδας στο «παιδί» του, το οποίο αυτός έβγαλε στην επιφάνεια, όπως έχει κάνει με τόσους και τόσους παίκτες (όπως π.χ. τον Γιώργο Παπαγιάννη).

Ο Καράμπελας κάνει το καλύτερό του παιχνίδι στην κατηγορία με 18 πόντους (2/2 βολές, 5/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο (και 5 λάθη, πάντως) σε 30΄.24΄΄. Και το πιο σημαντικό βροντοφωνάζει είναι εδώ και είναι πανέτοιμος για το restart.

H πορεία του από τον Πόρτο Ράφτη και το Μαρκόπουλο ως το Περιστέρι

Ο Ζώης Καράμπελας γεννήθηκε στις 27/4/2001 στην Αθήνα. Οι γονείς του Γιώργος Καράμπελας και η δημοσιογράφος Μαρίκα Μαυρομμάτη είδαν από νωρίς ότι ο μικρός έχει έφεση στο μπάσκετ. Δεν το σκέφτηκαν. Θέλησαν να βοηθήσουν το ταλέντο και το πάθος του μικρού με το μπάσκετ.

Αμέσως τον έγραψαν στην ομάδα της πόλης τους, το Πόρτο Ράφτη. Εκεί τον ανέλαβε ο παλαίμαχος σέντερ της ΑΕΚ, Γιώργος Αγιασωτέλης. Στη συνέχεια ο μικρός και ο Αγιασωτέλης πέρασαν στον ΑΟ Μαρκοπούλου.

Ο Καράμπελας κοιμάται και ξυπνάει με την μπάλα του μπάσκετ. Περνάει ατέλειωτες ώρες στα γήπεδα. Ακόμα κι όταν δεν παίζει, ο πατέρας του τον πηγαίνει να δούνε αγώνες και μετά από κάθε ματς ζητάει να βγάλει φωτογραφίες με τα ινδάλματά του, όπως τον Καλάθη με τον οποίο πρόφτασε να παίξει αντίπαλος.

Στην συνέχεια μετακομίζει στον Δούκα αρχίζει να παίζει στις μικρές Εθνικές.

Το 2017 τον εντοπίζει το Περιστέρι και τον φέρνει στο κλειστό της οδού «Τζον Κένεντι». Ο Πεδουλάκης, τον πιστεύει, τον ρίχνει στα βαθιά και το νερό μπήκε πια στ’ αυλάκι.

 

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΣΤΑ ΠΡΟΜΙΝΙ