O προπονητής του Περιστερίου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, αποκάλυψε μετά τη νίκη επί του Μεσολογγίου, τι είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο και τους έκανε να αλλάξουν ριζικά εικόνα και να γυρίσουν ανάποδα το ματς.

Από την άλλη ο κόουτς της ομάδας της δυτικής όχθης, που έκανε σήμερα ντεμπούτο στον πάγκο του Περιστερίου, δεν ξέχασε και τα προβλήματα που έφερε το «λουκέτο» στους παίκτες και τους προπονητές των «μικρών» κατηγοριών και ζήτησε να ανοίξουν τα γήπεδα και να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι.

Αναλυτικά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είπε:

Για την επιστροφή του στους πάγκους και το μπάσκετ μετά από 11 μήνες: «Να ευχαριστήσω πάρα πολύ την ομάδα του Μεσολογγίου για την φιλοξενία. Έχουν ένα δύσκολο έργο. Τους εύχομαι καλή τύχη και κάθε επιτυχία, γιατί το αξίζουν να βρίσκονται στην Α1. Εχω να βρεθώ σα γήπεδα 11 μήνες και το συναίσθημα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο Περιστέρι είναι καταπληκτικό. Δεν έχω λείψει ποτέ στη ζωή μου τόσο, από 11 χρονών που ασχολούμαι με το μπάσκετ.

Ήταν ένα καταπληκτικό συναίσθημα το οποίο θα ήθελα να το νιώσουν και όλοι οι προπονητές και όλοι οι παίκτες στις μικρότερες κατηγορίες, γιατί πρέπει να ανοίξουν τα γήπεδα, κι αν δεν ανοίξουν αυτοί όλοι πρέπει να βοηθηθούν».

Για την εικόνα της ομάδας του και το τι είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο: «Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγε καθόλου όπως το περίμενα. Δεν περίμενα τίποτα απ’ όλα αυτά. Νομίζω ότι παίξαμε τραγικά, ήμασταν πάρα πολύ κακοί. Ξέραμε ότι ο κόουτς Ντίνος Καλαμπάκος θα έπαιζε σύνθετες άμυνες. Θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε. Είχαμε δουλέψει πάνω σε αυτά, αλλά δεν κάναμε τίποτα. Ήμασταν τραγικοί. Κάναμε πολλά λάθη και στην άμυνα και στην επίθεση. Καμία ενέργεια δεν βγάλαμε. Ήταν κάτι το οποίο δεν περίμενα.

Στο ημίχρονο τους είπα: «Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί, που χάνουμε μόνο 13 πόντους. Με τον τρόπο που παίζαμε θα έπρεπε να χάνουμε 30».

Και τους είπα ότι έχουνε 2 επιλογές. Η πρώτη επιλογή ήταν η πιο εύκολη. Να παραιτηθούν! Και τους προκάλεσα να παραιτηθούν! Η δεύτερη επιλογή που τους είπα ήταν: Οποιος το πιστεύει να βγει έξω και να κερδίσουμε το παιχνίδι, γιατί μπορούμε να το κερδίσουμε.

Κι εδώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, γιατί διάλεξαν την δύσκολη επιλογή. Να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Και έδειξε αυτή η ομάδα ότι έχει πολλά ψυχικά αποθέματα και γι’ αυτό καταφέραμε να πάρουμε μια πάρα πολύ δύσκολη νίκη.

Παίξαμε με μια ομάδα πολύ καλή. Πάρα πολύ καλά.. κουτσαρισμένη από τον Ντίνο Καλαμπάκο. Και ήταν και ένα παιχνίδι που το θέλανε πάρα πολύ».