Αφιέρωμα στο Περιστέρι έκανε σήμερα (21/9) το απόγευμα ο ΕΣΑΚΕ, με τον προπονητή της ομάδας των δυτικών προαστίων της Αθήνας, τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, να σχολιάζει τον κύριο στόχο που έχει θέσει για τον ίδιο και τους παίκτες του στη νέα σεζόν της Basket League.

Ταυτόχρονα, τόνισε την ανταγωνιστική άνοδο του πρωταθλήματος με την επιστροφή του Ολυμπιακού σε αυτό έπειτα από 2 χρόνια αποχής, ενώ σχολίασε και τη βελτίωση των υπόλοιπων ομάδων.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Καταρχάς, να ευχηθώ υγεία και καλή σεζόν σε όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ και με τον κόσμο ξανά στα γήπεδα, κάτι που έλειψε τελευταία. Το πρωτάθλημα δείχνει ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Η παρουσία του Ολυμπιακού ξανά το ισχυροποιεί, ενώ όλες οι ομάδες φαίνεται ότι έχουν κάνει κινήσεις και θα είναι σημαντικά ενισχυμένες σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Για την ομάδα μας, το Περιστέρι, θεωρώ ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια να φέρουμε καλούς παίκτες και φτιάξαμε ένα καλό ρόστερ στο οποίο φαίνεται πως οι παίκτες έχουν καλή χημεία μεταξύ τους. Θεωρώ πολύ σημαντικό το να είμαστε υγιείς και από κει και πέρα, να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι.

Θέλω να δίνει η ομάδα το 110% μέσα στο γήπεδο σε κάθε φάση, σε κάθε μπάλα. Αυτός είναι ο στόχος μας για τη νέα σεζόν!»

 

Από μεριάς του, ο αρχηγός του οργανισμού, Χρήστος Σαλούστρος, στάθηκε στο πόσο γρήγορα οφείλει να ξεχαστεί η περσινή θητεία του στη λίγκα, ενώ ανέφερε και ο ίδιος με τη σειρά το πόσο πολύ ανταγωνιστικό έχει γίνει το νέο πρωτάθλημα.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχηθώ μια σεζόν μακριά από Covid-19 και μακριά από τραυματισμούς για όλους τους αθλητές. Πλησιάζουμε στην έναρξη του πρωταθλήματος και υπάρχει ενθουσιασμός απ’ όλους.

Πρέπει να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί από πέρσι και να ξεχάσουμε την περσινή σεζόν. Θέλω να πιστεύω ότι είναι μια κακή παρένθεση στην τετραετή πορεία της ομάδας και στην τετραετή επανεμφάνιση της στην Α1.

Δουλεύουμε σκληρά, προετοιμαζόμαστε και θεωρώ πως όταν θα έρθει η ώρα θα είμαστε έτοιμοι, για να μπορέσουμε να μπούμε σ’ ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που θεωρώ ότι και με την επιστροφή του Ολυμπιακού θα έχει πολύ περισσότερη αίγλη».