Ο υποβιβασμός του Περιστερίου ήταν το βαρύ τίμημα για μία παραδοσιακή δύναμη του ελληνικού μπάσκετ, όχι και για την πόλη, που δεν ασχολήθηκε άλλωστε ιδιαιτέρως με την ομάδα ακόμα κι όταν ψυχορραγούσε. Η διαφαινόμενη ταλαιπωρία (ανθρώπινη και οικονομική) είναι το τίμημα, που θα κληθεί να πληρώσει ο Στέφανος Κιουριτζόγλου, ως απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, κυρίως για χρέη που δεν του ανήκουν.

Επικοινωνήσαμε με τον Κιουριτζόγλου, ο οποίος για πολλοστή φορά, με στωικότητα, επέμεινε στην επωδό της περασμένης Κυριακής: “Δυστυχώς, ο μουτζούρης έμεινε στα χέρια μου. Θα υποστώ τις συνέπειες”. Ρωτήσαμε τον Κιουριτζόγλου, αυτό που δεν προλάβαμε να ρωτήσουμε την Κυριακή μετά την νίκη-ήττα από τον Ηλυσιακό: “Με δεδομένο το οδυνηρό αποτέλεσμα, μετανιώσατε που ασχοληθήκατε;”.

Η απάντηση Κιουριτζόγλου (που είχε διατελέσει και πρόεδρος του Ερασιτέχνη) στο basketblog.gr: “Μετάνιωσα, που ασχολήθηκα με την ΚΑΕ! Δεν μετάνιωσα, που ασχολήθηκα με το Περιστέρι, που είναι η αγάπη μου, είναι η ομάδα μου, είναι η πόλη μου“.

“Σφίγγα” σε ό,τι αφορά στην επόμενη ημέρα, ο απερχόμενος πρόεδρος, δεν θέλησε να “υποδείξει” άλλους υπαίτιους του κακού και αρκέστηκε να δηλώσει τούτο: “Το Περιστέρι δεν πρέπει να χαθεί. Από κει και πέρα, ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του, εγώ  θα ανέβω τον Γολγοθά μου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρέη της ΚΑΕ, αγγίζουν τα 400.000 ευρώ -υπόλοιπο μίας εξυγίανσης, που δεν ολοκληρώθηκε- και πλέον βαραίνουν τον απερχόμενο πρόεδρο, ο οποίος συνειδητοποιημένος όντας συνηθίζει να λέει στο περιβάλλον του: “Πλέον θα προσπαθήσω να γλιτώσω ό,τι μπορώ από την προσωπική μου ελευθερία”. Διότι “προσωπική περιουσία” δεν υπάρχει. Σκληρό, ή όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα για τον παράγοντα, στον οποίο φεύγοντας ο Τζίμης Κουστένης απέδωσε τα εύσημα…