Το Περιστέρι δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, με τον Τζίμη Κουστένη να θέλει οι παίκτες του να ελέγξουν τα ριμπάουντ απέναντι σε μία ομάδα που αποτελεί φέτος την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας τεχνικός έχει πίστη στην ομάδα του και ελπίζει πως θα αναβιώσει ένα ντέρμπι από τα παλιά μεταξύ αυτών των δύο ιστορικών ομάδων.

Αναλυτικά ο Τζίμης Κουστένης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το συγκεκριμένο παιχνίδι: “Ο Απόλλωνας αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Στην έδρα του αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι με πολλούς αιφνιδιασμούς, πολλά σουτ και θεαματικό μπάσκετ. Εμείς, από την πλευρά μας, γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, ώστε να μην τους επιτρέψουμε να έχουν δεύτερες επιθέσεις και να πετύχουν εύκολα καλάθια. Θα πρέπει να έχουμε τον μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης για 40 λεπτά προκειμένου να καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ελπίζουμε πως θα αναβιώσει ένα ντέρμπι από τα παλιά μεταξύ αυτών των δύο ιστορικών ομάδων”.

Από την πλευρά του ο Ντουάιτ Θορν, είπε: “Το ιδανικό θα είναι να επαναληφθεί το σκηνικό του αγώνα του πρώτου γύρου, όπου καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Ωστόσο, γνωρίζουμε πολύ καλά πως πλέον τα δεδομένα δεν είναι ίδια, αφού ο Απόλλωνας είναι ισχυρότερος στο γήπεδό του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα παρατήσουμε. Θα πάμε στην Πάτρα για να “πολεμήσουμε” σκληρά και να παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο. Στόχος μας είναι να ελέγξουμε το ρυθμό και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη νίκη”.