“Γλέντι… τίτλου” στήθηκε στο “Ανδρέας Παπανδρέου” μετά τη λήξη του αγώνα με την Καβάλα, αφού δεκάδες φίλοι των γηπεδούχων “εισέβαλαν” στο παρκέ για να αποθεώσουν τους παίκτες. Και δεν απέχει η παραπάνω έκφραση από την πραγματικότητα. Το ‘πε και ο κορυφαίος της αναμέτρησης Αντώνης Μάντζαρης.

Ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός θα πάρουν το ένα πρωτάθλημα, το Περιστέρι θα πάρει το… άλλο! Σαν να παίρνεις πρωτάθλημα θα είναι για μας αν σωθούμε. Πριν από το ματς είχαμε πει ότι από το γήπεδο θα φύγουμε νικητές ή νεκροί… Αν χάναμε σήμερα θα ήμασταν πεσμένοι. Επρόκειτο ίσως για το πιο σημαντικό ματς της ιστορίας της ομάδας. Όπως θα είναι πιο σημαντικό το επόμενο…”, δήλωσε ο αρχηγός του Περιστερίου.

Αγώνας για γερά νεύρα για τους παίκτες, αλλά και για τους… προπονητές ήταν ο σημερινός, αφού χρειάστηκε ν’ αλλάξουν δεκάδες φορές τακτική οι δύο ομάδες. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ανακάτεψε την τράπουλα, αλλά η ζώνη προκάλεσε μπλακ άουτ προς το τέλος. Ο Τζίμης Κουστένης αρνήθηκε τα εύσημα: “Δεν τίθεται θέμα σύγκρισής μου με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Εγώ είμαι προπονητής στην Α1 πέντε-έξι μήνες. Ο κόουτς είναι είκοσι πέντε χρόνια.  Γνώριζα πως η Καβάλα θα έχει καλύτερη ψυχολογία, λόγω της παρουσίας του έμπειρου από τελικούς Αλεξανδρή. Η ζώνη που έπαιξε μας δημιούργησε άγχος. Στο τρίτο δεκάλεπτο κάναμε κάτι αντίστοιχο για να ισοσκελίσουμε το βάρος.

Χωρίς τον Μίτροβιτς είχαν ντεζαβαντάζ. Κέρδισε η ομάδα που ήθελε περισσότερο το ματς. Κάποια στιγμή κλονίστηκε η αυτοπεποίθησή μας, αλλά στη συνέχεια πήγαμε καλά με τη ζώνη. Η νίκη μας ήταν διπλή διότι πήραμε και την διαφορά. Ο κόσμος μας ήταν συγκλονιστικός. Ήταν ο πρώτος από τους πέντε «τελικούς», που έχουμε μπροστά μας”.