Ο Αργύρης Πεδουλάκης σε δηλώσεις του στάθηκε στον προπονητή της Εθνικής ’87, Κώστα Πολίτη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών.

Ένας άνθρωπος πολύ μπροστά από την εποχή του ήταν ο Κώστας Πολίτης, σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο τεχνικός του Περιστερίου είπε στον «αέρα» του «ΣΠΟΡ FM 94.6» για τον προπονητή που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης το 1987: «Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Κώστας ήταν αιρετικός, ήταν μπροστά από την εποχή του. Ανέλαβε την εθνική ομάδα κι ένα πρότζεκ με ρίσκο, τού άρεσαν τα ρίσκα. Έκανε τεράστια δουλειά σε επίπεδο παραγωγής νέων παιδιών. Βοήθησε το ελληνικό μπάσκετ, για να προχωρήσει μπροστά».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης στεκούμενος στην προσφορά του Κώστα Πολίτη στο Ελληνικό Μπάσκετ, ανέφερε ότι άφησε μεγάλη παρακαταθήκη για τους επόμενους προπονητές. και αναφέρθηκε στην νέα πρόκληση που αφορά την τους στόχους του Περιστερίου: «Το Περιστέρι πρέπει να βάλει αρχές και νοοτροπία. Θα είμαστε πετυχημένοι αν σε δύο χρόνια θα θέλουν οι παίκτες να έρχονται σε μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε πολλά παιδιά να έρθουν να γίνουν καλύτερα και να φτιάξουν τη ζωή τους. Ιδιαίτερα τα Ελληνόπουλα, που έχουν μεγαλύτερο εχθρό τους τις οθόνες».