Ο προπονητής του Περιστερίου, Αργύρης Πεδουλάκης, τόνισε μετά τη νίκη επί του Μεσολογγίου με 84-72 ότι η ομάδα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα στη άμυνα. Ο Άρτζι» ανέφερε επίσης ότι οι αποφάσεις για πιθανές αλλαγές θα παρθούν όταν έρθει η ώρα.

Αναλυτικά ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για τον αγώνα με το Μεσολόγγι: «Για εμάς το μπάσκετ είναι μια καθημερινότητα, είναι η ζωή μας. Το Μεσολόγγι έχει πρωταγωνιστές και έχει βρει τους ρόλους της. Οι νίκες που έχει πάρει την βοηθάει να έχει άγνοια κινδύνου. Αυτό συμβαίνει. Εμείς προσπαθήσαμε να πιέσουμε. Είχαμε ένα θέμα στο passing ame αυτό είναι λογικό γιατί σου βγαίνει από την κούραση. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν γυρίσαμε σωστά τη μπάλα και έβαλε τα σουτ το Μεσολόγγι.

Ρίσκαρε το Μεσολόγγι και δεν δημιουργούνταν ανισορροπίες στην άμυνα. Ο Αθηναίου ήταν λύση για εμάς. Βρήκαμε λύσεις και με τον Τζόουνς. Είχαμε ένα θέμα με το passing game και το διάβασμα του παιχνιδιού αλλά αυτό είναι λογικό. Σιγά, σιγά θα φτιάξουν τα πράγματα».

Για την επόμενη μέρα και τι θέλει να αλλάξει στην ομάδα: «Πρέπει να δούμε την ομάδα στην προπόνηση. Το παιχνίδι είναι μια συνήθεια. Θα δούμε όλα τα παιδιά και θα πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει.

Η λεπτομέρεια και τα απλά πράγματα κάνουν τη διαφορά. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα και να λειτουργούμε διαφορετικά στο αμυντικό κομμάτι.

Είναι το γνωστό ελληνικό μπάσκετ με δύναμη, διάβασμα του αντιπάλου. Η σχολή που έχουμε. Υπάρχουν 4-5 ομάδες που ξεχωρίζουν και είναι ομάδες που προσπαθούν έντιμα. Έρχονται παίκτες και ξέρουν πως θα γίνουν καλύτεροι παίκτες.

Πρώτα να γίνουμε ομάδα και αυτό που είναι να έρθει θα έρθει. Δεν βάζουμε στόχους, θέλουμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα. Έχουμε ένα παιχνίδι με τον Ηρακλή και θα κοιτάξουμε αυτό. Πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε καλύτεροι στην προπόνηση και όσα πρέπει να βελτιώσουμε και όταν έρθει η ώρα της Ευρώπης θα δούμε τότε».

Πεδουλάκης: «Ο Αθηναίου διόρθωσε την κατάσταση»

Λίγο μετά ο Αργύρης Πεδουλάκης έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Αθηναίου και είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, δείξαμε περισσότερη επιθετικότητα στην άμυνα, βάλαμε τα χέρια πάνω στη μπάλα και τρέξαμε στην επίθεση, είχαμε κίνηση χωρίς τη μπάλα, κυκλοφορήσαμε γρήγορα τη μπάλα, προσπαθούσαμε να πασάρουμε ο ένας στον άλλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο μας βγήκαν περισσότερο οι συνήθειες, σταματήσαμε να πιέζουμε, ήμασταν στατικοί στην επίθεση και το Μεσολόγγι ειδικά στους point guard έπαιζε under το pick n roll και δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε την άμυνα, γεγονός που έφερε πανικό στην ομάδα και την οδήγησε στο να μην μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι και να μην παίρνει τις σωστές αποφάσεις

Την κατάσταση διόρθωσε ο Γιάννης Αθηναίου που ηρέμησε την ομάδα και πήρε και τα σουτ που ανάγκασαν το Μεσολόγγι να μετακινήσει την άμυνα του, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στα υπόλοιπα παιδιά, τον Μάρβιν Τζόουνς, τον Στίβεν Γκρέι και τους άλλους να πάρουν τα σουτ που έπρεπε, άσχετα αν τα έβαλαν ή δεν τα έβαλαν».