Το Περιστέρι επιβλήθηκε με 74-64 του Ηφαίστου στο «Ανδρέας Παπανδρέου» έκανε το 2-1 στην σειρά και πέρασε στα ημιτελικά της Α1. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής της ομάδας της «Δυτικής Οχθης», Αργύρης Πεδουλάκης θα νιώσει… κάπως περίεργα στα ματς αυτά, καθώς θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα της καρδιάς του, τον Παναθηναϊκό. Ενιωσε έτσι και φέτος βέβαια, καθώς βρέθηκε 2 φορές αντίπαλος με τους πράσινους και μάλιστα τους κέρδισε με το Περιστέρι στο κλειστό της «Τζον Κένεντι» με 80-72 στο πλαίσιο της 21ης Αγωνιστικής.

Ο Πεδουλάκης έζησε τα πάντα στον Παναθηναϊκό. Πέρασε από την ομάδα και ως παίκτης (1986-92) και ως προπονητής (την πρώτη φορά από το 2012 έως το 2014 και την δεύτερη το 2016 και σήκωσε με την ομάδα 1 πρωτάθλημα το 2013 και 2 Κύπέλλα το 2013 και το 2014).

Ο «Αρτζι» μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το ματς με τον Ηφαιστο για την «ιδιαίτερη» μάχη με τον Παναθηναϊκό στους «4» και εξήγησε με τον δικό του τρόπο, το πώς νιώθει: «Θα είναι σαν τη μάνα με την κόρη. Για 40 λεπτά θα είμαστε αντίπαλοι αλλά υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και αγάπη. Μην είμαστε παράλογοι, πάντως. Θα είναι διαφορετικά τα παιχνίδια αυτά με τον Παναθηναϊκό και δεν έχουν σχέση με το τι έγινε στην κανονική περίοδο. Τώρα είναι playoffs. Μην ξεγελιόμαστε. Και εμείς δεν καβαλάμε το καλάμι. Η νοοτροπία των ομάδων αυτών αυτή είναι. Τώρα ξεκινάνε Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν αυτό το πράγμα».

Για τη νίκη επί του Ηφαίστου, αλλά και την ομάδα της Λήμνου ανέφερε: «Η νίκη αποτυπώνει όλη την προσπάθεια του κλαμπ. Είχαμε μια κατάσταση στρες που κανείς άλλον πλην του Βασιλόπουλου δεν μπορούσε να διαχειριστεί καταστάσεις. Η άμυνα ήταν αυτή που μας κράτησε και στο τέλος με τον Καράμπελα βρήκαμε λύσεις. Είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς. Την εμπειρία την περπατάς, δεν στην χαρίζει κανείς. Με εξαίρεση τους Βασιλόπουλο και Σκορδίλη κανείς άλλος δεν έχει παίξει τέτοια παιχνίδια. Στην αρχή θέλαμε να σωθούμε, αλλά με την δουλειά των παικτών ανεβάζαμε τον πήχη και τώρα βρεθήκαμε στην τετράδα. Ο Ήφαιστος έκανε μια πολύ καλή χρονιά. Έχει καλούς Έλληνες και έμπειρους ξένους. Ο Σωτήρης (σ.σ Μανωλόπουλος) έκανε πολύ καλή δουλειά στη Λήμνο».