Το Περιστέρι είναι δεδομένο ότι δεν πατάει καλά το τελευταίο διάστημα, διότι η ομάδα των Δυτικών Προαστίων έχει γνωρίσει τέσσερις σερί ήττες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην όγδοη θέση με ρεκόρ 8-12 και να ελλοχεύει ο κίνδυνος του αποκλεισμού ακόμη κι από τα play-offs.

Πέρα από τα αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν, μετά τα μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα, ο σύλλογος του Περιστερίου καλείται να λύσει και σημαντικά εξωαγωνιστικά ζητήματα. Άλλωστε δεν πέρασαν πάρα μόνο λίγες ώρες από την ανακοίνωση των «κυανοκίτρινων» για την αποπομπή δύο σημαντικών παικτών της ομάδας (Κατσίβελης και Χρυσικόπουλος).  Θυμίζουμε ότι ο 29χρονος φόργουορντ είχε επεισόδιο με τον 49χρονο τεχνικό στον αγώνα με τη Λάρισα, διότι αντέδρασε κατά τη διάρκεια της αλλαγής του. Aυτή η συμπεριφορά μάλιστα  ανάγκασε τον Tomic να τον στείλει απευθείας στα αποδυτήρια.

Τα θέματα που έχει να επιλύσει η περιστεριώτικη ΚΑΕ δεν σταματούν εκεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr ο Milan Tomic λίγες ώρες έπειτα από την εντός έδρας ήττα από τον Άρη ζήτησε να αποχωρήσει. Οι λόγοι έχουν να κάνουν τόσο με τις διαδοχικές απώλειες και τις κακές εμφανίσεις του Περιστερίου όσο και με εσωτερικά ζητήματα. Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος η κατάσταση στα αποδυτήρια των Πριγκίπων της Δυτικής όχθης μεταξύ του Σερβοέλληνα κόουτς και των Ελλήνων (κυρίως) παικτών δεν είναι η καλύτερη δυνατή, κάτι που αποδείχθηκε κι από την τοποθέτηση του Περιστερίου για τους Χρυσικόπουλο και Κατσίβελη.

Παρόλα αυτά οι ιθύνοντες του ΓΣΠ έχοντας προχωρήσει ήδη σε μία αλλαγή προπονητή την φετινή σεζόν, δεν ήθελαν να αντικαταστήσουν και τον Tomic, για να μην διαταραχθούν περαιτέρω οι ισορροπίες στην ομάδα. Έτσι ο άλλοτε προπονητής του Crvena Zvezda προετοιμάζει τους παίκτες του για την αναμέτρηση με τον ενισχυμένο Ιωνικό, που θα κρίνει πολλά σχετικά με το πλασάρισμα των Περιστεριωτών στην πρώτη οκτάδα.