Το βράδυ της Κυριακής (16/1), το Περιστέρι ήταν συγκλονιστικό κόντρα στη γεμάτη προβλήματα ΑΕΚ και όντας ασταμάτητο σε κάθε μήκος και πλάτος της επίθεσης κατάφερε να επικρατήσει με 101-81 και να ανέλθει στην πρώτη εξάδα της Basket League.
Και με τέτοια τρομερή απόδοση από την περίμετρο, δε θα μπορούσε να μη σκοράρει πάρα πολλούς πόντους!

Ουσιαστικά, η αρμάδα του Μίλαν Τόμιτς ήταν ασταμάτητη από μακρινή απόσταση και κατάφερε να ρυμουλκήσει την Ένωση με 16 τρίποντα (48 πόντους δηλαδή).
Το παράλογο όμως, δεν ήταν άλλο από την ευστοχία, με τους γηπεδούχους να εκτελούν με το εκπληκτικό 53% σε 28 απόπειρες -σε μια από τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών σε τέτοιο όγκο σουτ από καταβολάς Α1!

Μάλιστα, μέχρι και το 30ο λεπτό της συνάντησης, ο οργανισμός της δυτικής όχθης της Αθήνας εκτελούσε με 13 στα 19 τρίποντα (68% ευστοχία), κάτι που είχε ρημάξει τον «εχθρό» του, που δε μπορούσε με τίποτα να βρει το αντίδοτο στο εν λόγω δηλητήριο!

Αναλυτικά τα ποσοστά του Περιστερίου από το τρίποντο ανά περίοδο:

: 4-6 (67% ευστοχία)
: 4-7 (57% ευστοχία)
: 5-6 (83% ευστοχία)
: 2-9 (22% ευστοχία)

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως εκτός του νεαρού Νίκου Φίλιππα (0-1 τρίποντα) όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Περιστερίου που επιχείρησαν έστω και ένα σουτ από την περίμετρο κατάφεραν να ευστοχήσουν σε τουλάχιστον ένα, ενώ 5 εξ αυτών -οι Petteway, Μωραϊτης, Χρυσικόπουλος, Κατσίβελης και Gielo– ήταν ασταμάτητοι με τουλάχιστον 2 εύστοχα έκαστος αλλά και 14-20 αθροιστικά (70% ευστοχία)!
Ακλόνητος πρωταγωνιστής όλων φυσικά δεν ήταν άλλος από τον Tomasz Gielo, που στα πρώτα του 13 λεπτά στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν συγκλονιστικός με 17 πόντους και 5-6 τρίποντα.

Έτσι, όλα αυτά οδήγησαν τόσο στην 100άρα και στη μεγαλύτερη επίτευξη πόντων κόντρα στην ΑΕΚ από το 1996, όταν ο Άγγελος Κορωνιός είχε πετύχει 34 πόντους οδηγώντας το Περιστέρι στην οριακή νίκη με 120-118 στα Playoffs της Α1, όσο και στη μεγαλύτερη διαφορά νίκης τη νέα χιλιετία!