Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και το Περιστέρι έχουν ξεκινήσει ήδη τις επαφές για την λύση της συνεργασίας τους και ψάχνουν την χρυσή τομή στο οικονομικό έτσι ώστε το «διαζύγιο» να είναι άμεσο.

Ο Μαυροκεφαλίδης και η ομάδα δεν τα έχουν βρει ακόμα 100%. Ο παίκτης ζητάει τα μισά χρήματα από το συμβόλαιο που έχει, η διοίκηση του συλλόγου δεν δείχνει πρόθυμη να του τα δώσει ακόμα και το θέμα είναι υπό συζήτηση.

Όσο για την αιτία της απόφασης για… χωρισμό, είναι ξεκάθαρο πια ότι ο Μαυροκεφαλίδης δεν είδε με… καλό μάτι τον ερχομό του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της ομάδας. Οι δυο τους είχαν… θέμα από την περίοδο που ήταν μαζί στον Παναθηναϊκό (2013-14).

Τότε ο Μαυροκεφαλίδης έπαιζε λίγο και δεν ήταν και το… καλύτερό του αυτό, Μάλιστα όταν ο «Άρτζι» έφυγε από την ομάδα προς το τέλος της σεζόν και τα ηνία πήραν οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Πρίφτης  ο «Μαύρο» άρχισε να παίζει πολύ. Μάλιστα έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και ήταν ένας από τους παίκτες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η ομάδα και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Μαυροκεφαλίδης, πάντως, περιμένει την λύση του συμβολαίου του για να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Κάποια σενάρια ανέφεραν ότι το ενδεχόμενο της επιστροφής του στον Ιωνικό Νικαίας είναι ορατό. Από την άλλη όμως, ο ηγέτης του Ιωνικού, Βαγγέλης Τσάπας, έχει άριστες σχέσεις με τον ηγέτη του Περιστερίου, Ανδρέα Πολέμη και έτσι οι Νικαιώτες δεν έχουν κάνει καμία κίνηση, επειδή ο παίκτης δεν έχει λύσει ακόμα το συμβόλαιό του, διότι υπάρχουν κάποιες αξίες που δεν της αλλάζουν με τίποτα.

Οσον αφορά το θέμα του Γιάννη Μπουρούση, ο πολύπειρος σέντερ κάνει προπονήσεις με την ομάδα για να κρατηθεί σε φόρμα. Ο Μπουρούσης περιμένει να αναοίξει τα πρωτάθλημα της Κίνας για να πάει εκεί. Το Περιστέρι σίγουρα θα τον ήθελε στο ρόστερ, αλλά ο «Μπουρού» περιμένει την Κίνα. Υπάρχει βέβαια και η χρυσή τομή, του να παίξει για ένα διάστημα και όταν ανοίξει η Κίνα να πάει εκεί, αλλά αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Από την άλλη το Περιστέρι δείχνει να ψάχνει και για γκαρντ, καθώς η απόφαση για λύση του συμβολαίου του Jonathan Arledge δείχνει να έχει ληφθεί.

Η ομάδα είχε βρει μάλιστα επί των ημερών του Νίκου Παπανικολόπουλου στον πάγκο τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Chris McCullough, της Rytas Vilnius και μάλιστα οι δυο πλευρές είχαν έρθει σε προφορική συμφωνία.

Η έλευση του Πεδουλάκη όμως, άλλαξε τα δεδομένα και η συμφωνία χάλασε.