Μπορεί ο Αργύρης Πεδουλάκης να επέστρεψε μετά από χρόνια στην ομάδα που ανέθρεψε και τον ανάθρεψε, το Περιστέρι, με στόχο να την οδηγήσει λαμπρά στη διεκδίκηση της πρώτης τριάδας του πρωταθλήματος, αλλά και σε μια όμορφη πορεία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση του Basketball Champions League, ωστόσο η κατάσταση δεν ήταν η ιδανική για τις δύο πλευρές.

Μετά από 11 αγώνες στην ελληνική Basket League, η ομάδα των Δυτικών Προαστίων μετράει μόλις 6 νίκες, με την πρώτη τετράδα πλέον να απέχει -στην καλύτερη ελέω χρωστούμενων ματς από Προμηθέα και Παναθηναϊκό– 2 νίκες.

Στην Ευρώπη, το Περιστέρι δεν κατόρθωσε να πάρει ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση του BCL, αφού τερμάτισε στην 3η θέση του 5ου ομίλου της διοργάνωσης, με απολογισμό 2 νίκες και 4 ήττες.
Η συνολική διαφορά πόντων δε, άγγιξε το -4 μόλις, στοιχείο που αποδεικνύει πως η πρόκριση κρίθηκε στο νήμα, ανάμεσα στην ελληνική εκπρόσωπο και τις Strasburg και Riga.

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά κατά τις 3 ξεχωριστές θητείες του Πεδουλάκη στον οργανισμό όπου ο Έλληνας τεχνικός απομακρύνεται τόσο πρόωρα από το προπονητικό τιμόνι.

Συνολικά, ο έμπειρος με θητεία 23 ετών στους πάγκους coach έχει περάσει τα 10 περίπου χρόνια της καριέρας του στην ομάδα (μάλιστα, έχει αναδειχθεί ο Κορυφαίος Προπονητής της χρονιάς 2 φορές), από την οποία ενδέχεται να αποχωρήσει λίαν συντόμως…