Να αφήσει πίσω του την προχθεσινή (7/11) ήττα από την ΑΕΚ μέσα στο «Ανδρέας Παπανδρέου» στην 3η Αγωνιστική της Basket League και να κάνει το «2 στα 2» στο Basketball Champions League θέλει το Περιστέρι, που φιλοξενεί αύριο την VEF Riga στην 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η ομάδα της «δυτικής όχθης» θα αναγκαστεί όπως όλα δείχνουν να μονομαχήσει με τους Λετονούς χωρίς τον Terran Petteway.

Ο 28χρονος γκαρντ φόργουορντ του Περιστερίου υπέστη διάστρεμμα στην ήττα από την «Ένωση» και αναμένεται να μείνει εκτός αποστολής και να δει με τα «πολιτικά» την αναμέτρηση με την VEF Riga, την οποία το Περιστέρι ξέρει καλά από πέρσι.

Η ομάδα της «δυτικής όχθης» είχε μονομαχήσει και πέρσι στους ομίλους του BCL με τους Λετονούς και μάλιστα τους είχε κερδίσει και τις 2 φορές (71-64 στην Λετονία και 91-83 στην Αθήνα).

Ο συνεργάτης του Νίκου Παπανικολόπουλου, Αλέξανδρος Βελισσαράκος, μίλησε για την αναμέτρηση με την VEF Riga και τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να ξεχάσει την ήττα από την ΑΕΚ και να βγάλει αντίδραση απέναντι στους Λετονούς, ενώ τόνισε ότι το αυριανό ματς είναι επικίνδυνη αποστολή.

Αναλυτικά ο Αλέξανδρος Βελισσαράκος είπε:

 «Καλούμαστε να αφήσουμε πίσω μας την ήττα από την ΑΕΚ και να βγάλουμε αντίδραση στο παιχνίδι με την VEF Riga. Αναμφίβολα, τηρουμένων των συνθηκών, έχουμε μια επικίνδυνη αποστολή, την οποία μπορούμε να φέρουμε εις πέρας στηριζόμενη στην ομαδική λειτουργία μας. Η VEF Riga είναι μια μαχητική ομάδα που στην πρεμιέρα έδειξε την δυναμική της, απέναντι στο Στρασβούργο. Είμαστε έτοιμοι να κεφαλαιοποιήσουμε την εμφατική νίκη της πρεμιέρας (σ.σ.: επί της Rytas στο Βίλνιους) και να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση».