Στην ομάδα του Περιστερίου θα συνεχίσει την καριέρα του ο πολύπειρος Έλληνας σέντερ Γιάννης Μπουρούσης, καθώς οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου από τα Δυτικά Προάστια.

Ο 37χρονος σέντερ θα βρεθεί και πάλι στη χώρα μας μετά από τρία χρόνια αποχής από αυτή και μάλιστα ξανά υπό τις οδηγίες του coach Αργύρη Πεδουλάκη, καθώς τη σεζόν 2016/17 είχαν συνεργαστεί με την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα, ο “Μπούρου” έκανε και προπονήσεις με την ομάδα του Περιστερίου, ωστόσο περίμενε να δει αν θα “ανοίξει” η αγορά της Κίνας. Ο ποιοτικός σέντερ όμως αποφάσισε να επαναπατριστεί για λογαριασμό του Περιστερίου για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ένας αθλητής που δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς πλέον αποτελεί έναν παίκτη “σύμβολο” για τη χώρα με την καριέρα που έχει πραγματοποιήσει. 

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ ξεκίνησε την “περιπετειώδη” καριέρα του στην ΑΕΚ το 2001 και στη συνέχεια βρέθηκε στις εξής ομάδες: 

Barcelona
Ολυμπιακός
Armani Milano
Laboral Kutxa
Real Madrid
Παναθηναϊκός
Zhejiang Lions
Gran Canaria

Έχει κατακτήσει μια φορά τη διοργάνωση της Euroleague με τη Real Madrid, όντας καταλυτικός παράγοντας για τους Μαδριλένους, ενώ σε άλλους ομαδικούς και ατομικούς τίτλους έχει κάνει τα εξής:

Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Ελλάδος με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, 3 Κύπελλα Ελλάδος με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας με τη Real, 2 Κύπελλα και 2 Super Cup με τους Μαδριλένους, αλλά και 1 Triple Crown.

Έχει μπει στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague με Ολυμπιακό και Real Madrid, τρεις φορές στην καλύτερη πεντάδα της χώρας μας και έχει συμμετάσχει 6 φορές σε All Star Game όντας στη μια και ο MVP.

Ο Μπουρούσης όμως είναι και ένας αθλητής που έχει διακριθεί και έχει γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Πιο αναλυτικά, έχει κατακτήσει με την Εθνική Νέων (U20) χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό της Λιθουανίας, ένα χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket των Ανδρών το 2005 στη Σερβία και τέλος ένα χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket της Πολωνίας το 2009.

Στα 37 του πλέον θα “στελεχώσει” την ομάδα του Περιστερίου για το υπόλοιπο της χρονιάς σε Ελλάδα και Basket League, αλλά και σε Ευρώπη και στο Basketball Champions League.

Δείτε τον Γιάννη Μπουρούση εν δράσει: