Δεν έχουν μυστικό, δεν το… κάνουν επίτηδες να οδηγούν τα παιχνίδια στον πόντο, αν και τους… αρέσουν τα θρίλερ.
Στα δυτικά προάστια οι “πρίγκιπες” έχουν βρει τρόπους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ο Ανδρέας Κανονίδης εξηγεί (σε… διακαναλική συνέντευξη, που φιλοξένησε το site του ΕΣΑΚΕ) το πώς και το γιατί:

● Δεδομένου ότι είστε μια ιστορική ομάδα, με μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ, ένα μέρος του φίλαθλου κοινού σας αποτελείται από πενηντάρηδες. Έχετε σκεφτεί ότι βρίσκονται σε μια κρίσιμη ηλικία, διότι όλες οι νίκες σας ήταν απίστευτα θρίλερ με ανατροπές και καλάθια στα τελευταία δευτερόλεπτα.
“Πιστέψτε με, δεν το κάνουμε επίτηδες. Πολλές φορές οι φίλαθλοί μας μάς έχουν πει ότι θα τους κάνουμε καρδιακούς. Τα θρίλερ και οι ανατροπές αρέσουν πολύ στον κόσμο μας και είναι κάτι που νομίζω ότι τους κάνει να ξεφεύγουν λίγο από τα πολλά καθημερινά προβλήματα που έχει ο Έλληνας στις μέρες μας”.

● Ο κόσμος γνωρίζει τις αδερφές σου από την σόου μπιζ. Θεωρείς με την πορεία, που κάνεις, ότι σύντομα θα πάρεις και εσύ την θέση του στα ΜΜΕ;
“Δεν ξέρω αν σύντομα θα πάρω θέση στα ΜΜΕ. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, εξάλλου. Αυτό που πρωτίστως με απασχολεί είναι να έχω ανοδική πορεία στο χώρο του μπάσκετ και γι’ αυτό δουλεύω σκληρά επί καθημερινής βάσης στις προπονήσεις. Θέλω να γίνομαι καλύτερος και να μπορέσω να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ. Από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι, τόσο περισσότερο αναγνωρίσιμος γίνεσαι στον κόσμο”.

● Το Περιστέρι έχει πετύχει τέσσερις νίκες στο σουτ, ποια ήταν η πιο τυχερή και ποια η πιο δύσκολη και γιατί;
“Δεν νομίζω πως κάποια από τις νίκες που σημειώσαμε ήταν τυχερή. Όλες μας οι νίκες ήταν δύσκολες, αν και νομίζω πως η δυσκολότερη ήταν με την Ελευσίνα, καθώς επρόκειτο για το πρώτο ματς παιχνίδι και είχαμε άγχος στην αρχή, δεδομένου πως θέλαμε πολύ να ξεκινήσουμε νικηφόρα τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα της Α1. Στο ημίχρονο βρισκόμασταν 14 πόντους πίσω στο σκορ, αλλά, ευτυχώς, καταφέραμε στην επανάληψη να το γυρίσουμε”.

● Μεγάλωσες στον Πανιώνιο και “αναγεννήθηκες” στο Περιστέρι; Βλέπεις ότι υπάρχει ομοιότητα ως προς την μπασκετική ατμόσφαιρα και αύρα αυτών των δύο ομάδων;
“Σίγουρα υπάρχει ομοιότητα ανάμεσα στους δύο συλλόγους, καθώς αμφότεροι έχουν μεγάλη ιστορία στο χώρο του μπάσκετ, πολλούς φιλάθλους, ενώ έχουν βγάλει πληθώρα καλών παικτών και μεγάλα ονόματα από τις ακαδημίες τους”.

● Σας ιντριγκάρει να υπογράφετε τα… θρίλερ (καθ’ ότι έχετε πάρει και τα 4 ματς που κρίθηκαν στο φινάλε);
“Το ζητούμενο είναι να κερδίζουμε. Όπως προανέφερα τα θρίλερ είναι ωραία και ιντριγκάρουν τον κόσμο, ειδικά όταν στο τέλος τα κερδίζουμε εμείς”.

● Πώς έχετε καταφέρει να έχετε πετύχει τέσσερις νίκες, όλες με ανατροπές και στην εκπνοή;
“Θεωρώ πως αυτό συμβαίνει επειδή θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και ειδικά μέσα στην έδρα μας, με τον κόσμο στο πλευρό μας, καθώς και επειδή είμαστε μια νεανική ομάδα αποτελούμενη από αρκετούς παίκτες που δεν έχουν παίξει ξανά στην Α1. Ξεκινάμε με άγχος τα παιχνίδια μας, αλλά όσο περνάει η ώρα παίζουμε πιο ελεύθερα κάτω από τις οδηγίες του προπονητή μας, παλεύοντας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Έτσι έρχονται οι ανατροπές και οι νίκες…”.

● Ποιό είναι το μυστικό για το Περιστέρι ώστε να έχει πάρει 4 ματς στο… καλάθι;
“Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε σε όλα τα παιχνίδια μαχητικοί και παλεύουμε κάθε ματς μέχρι το τέλος γιατί θέλουμε νίκες καθώς είναι και στο καλάθι”.

● Τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε από το Περιστέρι φέτος;
“Εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και με τη σκληρή δουλειά που κάνουμε θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα όσο ψηλότερα φτάσουμε, τόσο το καλύτερα για εμάς”.

● Στο Περιστέρι των ευκαιριών έχεις 11,4 πόντους και 6,4 ριμπάουντ μέσο όρο. Θα αντάλλαζες τη μέχρι τώρα χρονιά σου με την ευκαιρία να δουλέψεις σε μεγαλύτερη ομάδα (π.χ. Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό) κι ας αγωνίζεσαι ελάχιστα έως καθόλου;
“Όπως όλοι οι παίκτες έτσι και εγώ θα ήθελα να αγωνιστώ σε κάποια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Βέβαια, για να φτάσει κανείς σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει πρώτα να δείξει καλά στοιχεία, κάνοντας τουλάχιστον μια καλή σεζόν. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μου και από τον χρόνο συμμετοχής που παίρνω από τον προπονητή μου. Στο μέλλον, όμως, σίγουρα θέλω να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα”.

● Όταν βγαίνεις με τις αδελφές σου, πως αντιδράς όταν όλοι τις κοιτούν;
“Μου αρέσει πολύ όταν βγαίνω με τις αδερφές μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα που όλοι τις κοιτάζουν. Αντιθέτως, χαίρομαι που είναι αναγνωρίσιμες στον κόσμο και έχουν κάνει μια μεγάλη πορεία στο χώρο του μόντελινγκ”.

● Πέρυσι στο δεύτερο μισό της σεζόν ήσουν πολύ καλός στο Μαρούσι. Φέτος είσαι ακόμα καλύτερος στο Περιστέρι. Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα για το παραπάνω βήμα στην καριέρα σου;
“Πέρσι πήγα στο Μαρούσι στο δεύτερο μισό της σεζόν και μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που ήθελα για να παίξω και να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ στο πρωτάθλημα της Α1. Φέτος προσπαθώ να γίνω ακόμη καλύτερος, να βελτιώσω κάποια κομμάτια στο παιχνίδι μου και να κάνω ένα καλό πρωτάθλημα ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θα ήθελα πολύ να κάνω το παραπάνω βήμα στην καριέρα μου και γι’ αυτό δεν σταματάω να δουλεύω”.

● Αρκετοί θεωρούν ότι δεν δούλεψες όσο θα μπορούσες και δεν είχες την εξέλιξη που θα έπρεπε αν και ακόμη έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου. Συμφωνείς και αν ναι τι είναι αυτό που έφταιξε;
“Πάντα δούλευα και προσπαθούσα να γίνομαι καλύτερος. Απλά νομίζω πως τα προηγούμενα χρόνια δεν μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που ήθελα. Αυτό δεν σημαίνει πως σταμάτησα ποτέ να προσπαθώ και ανταμείφθηκα γι’ αυτό. Το μέλλον είναι μπροστά μου και θα ήθελα να αποδείξω σε αυτούς που πιστεύουν ότι δεν δούλεψα, ότι θα έχω μεγαλύτερη εξέλιξη από αυτή που περίμεναν”.

● Τί χρειάζεται ένας παίκτης για να γίνει καλός ριμπάουντερ και να κερδίζει ριμπάουντ ακόμη και απέναντι σε πολύ ψηλότερους αντιπάλους;
“Οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι για να πάρεις ένα ριμπάουντ πρέπει να πηδάς ψηλά, ωστόσο δεν αρκεί μόνο αυτό. Το πιο σημαντικό είναι το τάιμινγκ και υπάρχουν αρκετοί παίκτες που δεν έχουν αθλητικά προσόντα αλλά μαζεύουν πολλά ριμπάουντ. Αν έχεις όμως και το τάιμινγκ και αθλητικά προσόντα τότε γίνεται ένας πολύ καλός ριμπάουντερ ακόμη και σε σχέση με πολύ ψηλότερους αντιπάλους”.

● Τί είναι αυτό που σας ανεβάζει ένα επίπεδο όταν παίζετε στο Περιστέρι;
“Το πιο σημαντικό κομμάτι που μας ανεβάζει επίπεδο εδώ στο Περιστέρι είναι οι φίλαθλοί μας, που δίνουν το παρών σε κάθε παιχνίδι και μας βοηθούν πολύ ώστε να παίζουμε καλό μπάσκετ και να κερδίζουμε τα παιχνίδια”.