Το μπάσκετ δεν είναι… ποδόσφαιρο. Ο Τάσος Πηλοΐδης, που δεν ήθελε να γίνει ο πρωταγωνιστής (όπως ο συνάδελφος του Σταύρος Τριτσώνης στο ΑΕΚ – Πανθρακικός), ενεργώντας ψύχραιμα και δίνοντας στην ομάδα (που δεν ευθύνεται στο κάτω – κάτω για τους πέντε – έξι θερμοκέφαλους) την ελπίδα να σωθεί στο παρκέ και όχι στα δικαστήρια, συνέχισε το ματς κανονικά.

Βεβαίως, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, τα επεισόδια δεν πήραν σε καμία περίπτωση την έκταση του ΟΑΚΑ. Το Φύλλο Αγώνα είναι επιβαρυντικό για το Περιστέρι, που κινδυνεύει με ποινή ενόψει του επόμενου και οριακού εντός έδρας αγώνα με τον Ηλυσιακό. Πλην όμως είναι εντυπωσιακό το πόσο άμεσα κινήθηκαν διοικούντες την ΚΑΕ και άνθρωποι του Περιστερίου για να απομονώσουν τους ταραξίες. Οι “πρίγκιπες” σχεδιάζουν ήδη τα πλάνα τους και ενισχύουν την νομική τους ομάδα, ενόψει της επικείμενης απολογίας τους.

Το Φύλλο Αγώνα αναφέρει κατά λέξη:
“Στα 8.46” πριν την λήξη του α’ δεκαλέπτου στην κερκίδα που καθόντουσαν οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας έσκασε μία κροτίδα ήχου. Στα 19” πριν την λήξη του δ’ δεκαλέπτου, μετά από φάουλ που σφυρίχτηκε υπέρ του Άρη, οπαδοί της γηπεδούχου κινήθηκαν πίσω από τα κιγκλιδώματα, πετώντας ταυτόχρονα καφέδες, πλαστικά γεμάτα μπουκάλια με νερό προς τον πάγκο της β’ ομάδος και εντός του αγωνιστικού χώρου.

Για την αποφυγή επεισοδίων, λόγω της έντασης που υπήρχε, αποσυρθήκαμε μαζί με τις ομάδες στα αποδυτήρια, ζητήσαμε από την αστυνομία την εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί και να τελειώσει ο αγώνας. Μετά από 15λεπτη διακοπή και αφού εκκενώθηκε το γήπεδο ο αγώνας συνεχίστηκε και τελείωσε”.