Πως τα φέρνουν οι καιροί… Γι’ αυτό τελικά ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ… Το Περιστέρι έριξε σήμερα την «βόμβα» και ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση. Ο πολύπειρος Έλληνας σέντερ με την τεράστια θητεία στα παρκέ Ελλάδας και εξωτερικού και τις τεράστιες επιτυχίες ήρθε στην ομάδα της «δυτικής όχθης» σχεδόν με 18 χρόνια καθυστέρηση, καθώς την πρώτη φορά που είχε δοκιμάσει την τύχη του στο Περιστέρι είχε απορριφθεί ή αν προτιμάτε η ο σύλλογος δεν είχε εκτιμήσει τότε το ταλέντο του!

Το ωραίο ήταν πως το Περιστέρι δεν ήταν η μόνη ομάδα που δεν του είχε ανοίξει την πόρτα. Ο παίκτης είχε… φάει πόρτα και από άλλες ομάδες, όπως ο Πανιώνιος, το Σπόρτιγκ, τα Ανω Λιόσια.

Μόνο στην ΑΕΚ διέκριναν το ταλέντο του και έτσι τον έντυσαν στα «κιτρινόμαυρα» και ξεκίνησε η τεράστια διαδρομή του στο μπάσκετ και η τεράστια καριέρα του στα παρκέ.

Ο ερχομός στην Αθήνα

Στις αρχές των 00’s ένας πιτσιρικάς μπασκετμπολίστας είχε έρθει στην Αθήνα από την Καρδίτσα για να μπορέσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να παίξει σε έναν μεγάλο σύλλογο. Ναι καλά καταλάβατε, ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν.

Ο Μπουρούσης έπαιζε στην ομάδα της γενέτειράς του, της Καρδίτσας στην Γ’ Εθνική.

Μέσα του όμως, έκαιγε η πίστη ότι μπορεί να βρεθεί πολύ ψηλά και να παίξει σε έναν από τους μεγάλους του μπάσκετ και επίσης είχε τεράστια εμπιστοσύνη στο τεράστιο όπως αποδείχτηκε και στη συνέχεια ταλέντο του.

Ο Μπουρούσης χτύπησε τις πόρτες πολλών ομάδων της Αθήνας και ζήτησε να κάνει προπονήσεις μαζί τους. Έκανε, αλλά ουδείς διέγνωσε τότε ότι αυτός ο ψηλός πιτσιρικάς θα γράψει ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Μπουρούσης είχε πάει στο Περιστέρι, στον Πανιώνιο, στον Σπόρτιγκ και στα Άνω Λιόσια, που είχαν τότε μια πολύ καλή ομάδα.

Καμία όμως, απ’ αυτές τις ομάδες δεν του έδωσε την ευκαιρία που ζητούσε. Καμία δεν τον πήρε υπό την σκέπη της.

Ο ρόλος του αείμνηστου Γιώργου Αμερικάνου

Για καλή του τύχη το ταλέντο του το είχε εντοπίσει ο μύθος της ΑΕΚ και του ελληνικού μπάσκετ, ο αείμνηστος Γιώργος Αμερικάνος. Ο θρύλος των «κιτρινόμαυρων» τον πήγε στην ΑΕΚ, του φέρθηκε σαν παιδί του, τον φιλοξένησε σπίτι του.

Οι δύσκολες ώρες της επέμβασης στα δυο γόνατα

Του στάθηκε ακόμα και στις δύσκολες ώρες που ο νεαρός τότε παίκτης έπρεπε να κάνει μια επέμβαση και στα δυο γόνατα για να αποκατασταθεί ένα πρόβλημα που είχε.

Ο Μπουρούσης δεν πτοήθηκε από τίποτα.

Και τελικά ο Μπουρούσης πήγε στην «Ενωση» και όλα τα άλλα είναι πια… ιστορία.

 

OTAN O MΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ