Το Περιστέρι έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση και “σκόρπισε” την Bnei Herzliya με 86-70 στο επίσημο ντεμπόυτο του Βασίλη Σπανούλη στους πάγκους. Οι “κυανοκίτρινοι” με αυτόν τον τρόπο μπήκαν με το δεξί στον πολύ απαιτητικό του όμιλο στο BCL, ενώ με την πειστική εμφάνιση που πραγματοποίησαν ιδίως στο πρώτο μέρος πήραν μεγάλο ψυχολογικό μπουστάρισμα ενόψει της συνέχειας σε BCL κι ελληνικό πρωτάθλημα. Το “κλειδί” για την πανεύκολη επικράτηση των Περιστεριωτών ήταν τόσο τα καλά ποσοστά ευστοχίας (33/73) τους όσο και το τρομερό ratio ασίστ – λαθών (23/9).

Στον αντίποδα οι παίκτες του Aharoni βρέθηκαν σε κάκιστη μέρα κι ειδικά αμυντικά, αφού δεν μπορούσαν με τίποτα να περιορίσουν το συγκρότημα του Σπανούλη ούτε με τις άμυνες ζώνης, στις οποίες επέμειναν αρκετά. Γενικότερα οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν σε κανένα σημείο του αγώνα τον πολύ υψηλό ρυθμό των νικητών κι έτσι φυσιολογικά κι αναμενόμενα ήρθε το πρώτο ανεπιτυχές αποτέλεσμα στην πρώτη φάση του BCL.

Ο Μiro Bilan έδειξε με το “καλησπέρα” γιατί θεωρήθηκε ως μία από τις πέντε καλύτερες μεταγραφές του BCL την φετινή σεζόν, σημειώνοντας 17 πόντους, εννιά ριμπάουντ και 4 ασίστ κι όντας ο κορυφαίος από τους παίκτες του Σπανούλη. O Francisco συνέχισε στις υψηλές πτήσεις των φιλικών με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Davis να είναι επίσης αρκετά θετικός με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους διακρίθηκε ο Kemp με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τους Van Vliet, Babb και Hooker  να είναι επίσης διψήφιοι με 12, 10 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Oι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλό επιθετικό ρυθμό στο ξεκίνημα και σε συνδυασμό με την επιβλητική παρουσία του Bilan κάτω από το καλάθι ξέφυγαν με οκτώ πόντους (13-5) ύστερα από σκάρτα πέντε λεπτά αγώνα. Η άμυνα χώρου που εφάρμοσε για κάποιο διάστημα το σύνολο του Aharoni δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα την ομάδα του Σπανούλη, η οποία έβρισκε τις λύσεις στην επίθεση και ήταν σταθερά μπροστά με καλές αποστάσεις (22-12). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 26-18 υπέρ των “κυανοκιτρίνων”, οι οποίοι έβγαζαν εξαιρετικούς για την εποχή αυτοματισμούς στην επίθεση.


Ο Francisco είχε πάρει φωτιά και με δύο τρίποντα έστειλε την ομάδα του στο +11 (34-23), την ώρα που ο Juiston είχε μπει για τα καλά στα παπούτσια του Bilan κι οι Περιστεριώτες διαμόρφωσαν το 38-25. Ο Μωραΐτης με τρίποντο έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του να αποσπαστεί με 14 πόντους (41-27), ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο και το ποσοστό του ΓΣΠ έξω από τα 6,75,μ (6/11). Οι Ισραηλινοί δοκίμασαν ξανά άμυνα χώρου, ωστόσο οι “Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης”  βρήκαν ξανά τις απαντήσεις και έφτασαν στο +19 (49-30) δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Τελικά οι γηπεδούχοι οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το υπέρ τους (51-36), χάρις στα πολύ καλά ποσοστά που είχαν στα εντός πεδιάς σουτ (20/38, 14/22 δίποντα και 6/16 τρίποντα).

To Περιστέρι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος και με καλάθι του Denmon στον αιφνιδιασμό εκτόξευσε την διαφορά στους 20 πόντους (58-38), μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον ανήμπορο να αντιδράσει αντίπαλό του. Η αρμάδα του Σπανούλη ήταν ασταμάτητη στο μπροστά μέρος του παρκέ και με τρίποντο του εκπληκτικού και σήμερα Francisco ανέβασε περαιτέρω το προβάδισμά της στους 22 πόντους (65-43), με αποτέλεσμα να φτάνει όλο και πιο κοντά στην πολυπόθητη επικράτηση. Ο οργανισμός των Δυτικών Προαστίων συνέχισε στο ίδιο μοτίβο κι έτσι μπήκε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” ένα τεράστιο πλεονέκτημα 19 πόντων (73-54).

Με τα πάντα να έχουν κριθεί και τις ομάδες να μην είναι πλήρως έτοιμες σε αυτό το χρονικό διάστημα της σεζόν, οι Περιστεριώτες έριξαν φυσιολογικά κάπως ταχύτητα κι έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν στους 13 πόντους (79-66). Ο Davis με εύστοχο σουτ έξω από την περίμετρο “ξεκόλλησε” επιθετικά τους γηπεδούχους (82-66). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το σκηνικό έμεινε ίδιο μέχρι την τελική κόρνα. με τον ΓΣΠ να παίρνει πέρα από την νίκη και μία καλή διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας.

 

 

 

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 51-36, 73-54, 86-70

Δείτε τα στατιστικά εδώ