Το Περιστέρι πέταξε το +14 του πρώτου μέρους και πλήρωσε την κακή του άμυνα στην τέταρτη περίοδο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την εντός έδρας ήττα από την Le Mans (78-86). Ουσιαστικά οι “Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης” υποχώρησαν στο 2-3 και όπως φαίνεται θα τερματίσουν στην τρίτη θέση του ομίλου και θα παίξουν με μειονέκτημα έδρας στα play in για την πρόκριση στους “16”, την ώρα που οι Γάλλοι ανέβηκαν στο 3-2 και βρίσκονται μία ανάσα από την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισαν οι Lewis και Jones με 22 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους γηπεδούχους πάλεψαν οι Dangubic και Hands με 15 πόντους έκαστος.

Οι γηπεδούχοι ήταν πάρα πολύ συμπαγείς αμυντικά και σε συνδυασμό με την εξαιρετική τους επιθετική λειτουργία κατάφεραν να πάρουν πλεονέκτημα πέντε πόντων (11-6). Μάλιστα το συγκρότημα του Σπανούλη εξακολουθούσε να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση και με γκολ – φάουλ του Dangubic έφτασε στο +10 (19-9), την στιγμή που έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (25-14). Οι “πρίγκιπες” της Δυτικής όχθης “έβαλαν στην μέγγενή τους” τους αντιπάλους τους και διατηρούσαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τα διψήφια προβαδίσματά τους (31-17), ενώ με τρίποντο του Ragland ανέκτησαν το +12 (34-22). Κάπου εκεί, οι “κυανοκίτρινοι” υπέστησαν ολικό black – out και έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να τρέξουν ένα σερί 11 -0 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και να φέρουν το ματς στον πόντο (34-33), την ώρα που οι δύο “μονομάχοι” οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 36-33.

Το Περιστέρι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όπως ακριβώς το πρώτο και με αυτόν τον τρόπο πήρε αέρα εννιά πόντων (44-35), όμως η αρμάδα του DeLord αντέδρασε για άλλη μία φορά και έφερε το παιχνίδι στα ίσα (44-44). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι δύο ομάδες εναλλασσόντουσαν μονίμως στην πρωτοπορία του σκορ, με τον ΓΣΠ να πηγαίνει στην τελική ευθεία του αγώνα με “βραχεία κεφαλή” (58-55). Tόσο το σύνολο του Σπανούλη όσο και η Le Mans βρήκαν για τα καλά το χέρι τους έξω από την περίμετρο, αλλά το σκηνικό της αναμέτρησης δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα, διότι oι γηπεδούχοι συντηρούσαν έστω και με δυσκολία την “προίκα” των τριών πόντων (64-61) που είχαν πάρει. Πάντως η λειτουργία της ελληνικής ομάδας στα μετόπισθεν δεν είχε καμία σχέση με αυτήν του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να εκμεταλλευτούν αυτήν την συνθήκη και να πάρουν απόσταση τεσσάρων πόντων (66-70) σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα. Tα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα για τους Περιστεριώτες στα επόμενα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να ξεφεύγουν για με επτά πόντους (67-74) και να βάζουν τις βάσεις για την νίκη. Πάντως, η Le Mans δεν περιορίστηκε εκεί και πήρε διαφορά 11 πόντων στα 58” (71-82), κλειδώνοντας έτσι ένα μεγάλο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 36-33, 58-55, 78-86

Δείτε τα στατιστικά εδώ