Το Περιστέρι ήταν απόλυτα κυρίαρχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και με οδηγό την “ατσάλινή” του άμυνα, επικράτησε άνετα επί του ΠΑΟΚ (73-51), έκανε το 3-0 στην σειρά (το σύνολο του Σπανούλη μετρά επτά σερί νίκες επί του ΠΑΟΚ),  κατέκτησε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2003 και ολοκλήρωσε μία εξαιρετική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισε το δίδυμο Bilan (11 πόντοι, οκτώ ριμπάουντ) – Francisco (16 πόντοι), ενώ από την άλλη πλευρά αυτός που τράβηξε επιθετικά το κουπί ήταν ο Yannick Franke με 16 πόντους και επτά ριμπάουντ.

Oι δύο “μονομάχοι” ήταν νευρικοί στην αρχή, με τους γηπεδούχους να έχουν πλεονέκτημα ενός πόντους (5-4), το οποίο διεύρυναν ελαφρώς στην συνέχεια (10-6). Οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν πάντα κοντά στο σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (24-19), χάρις σε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο του Hummer. Στα επόμενα λεπτά ο ΓΣΠ βελτίωσε κατά πολύ την άμυνά του, ωστόσο μερικές λανθασμένες επιλογές του στην επίθεση έδιναν το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να είναι πολύ δυναμικά στην εξίσωση του παιχνιδιού (28-27). Στα εναπομείναντα 5:10 του πρώτου μέρους η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη άφησε χωρίς πόντο τον “Δικέφαλο του Βορρά“, με αποτέλεσμα να τρέξει ένα σερί 12-0 και να οδηγηθεί στην ανάπαυλα στο +13 (40-27).

Οι “Πρίγκιπες” της Δυτικής όχθης εκκίνησαν μουδιασμένα το δεύτερο μέρος και έμειναν χωρίς σκορ για περίπου τέσσερα λεπτά, ωστόσο το συγκρότημα του Τακιανού δεν εκμεταλλεύτηκε ιδιαίτερα αυτήν την συνθήκη. αφού σκόραρε μόνο τέσσερις πόντους και μείωσε στους εννιά (40-31). Ο Μωραΐτης πήρε το όπλο του από μακριά και με δύο διαδοχικά τρίποντα έστειλε την ομάδα του στο +15 (46-31), την στιγμή που οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι αρκετά νευρικές, κάτι που ήταν πασιφανές και από το πολύ χαμηλό σκορ της τρίτης περιόδου (50-39). Με τον Francisco να συνεχίζει να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα, το Περιστέρι έφτασε στο +15 (56-41), την ώρα που οι “κυανοκίτρινοι” ξέφυγαν και με 20 πόντους (65-45), με αποτέλεσμα να “καθαρίσουν” οριστικά την υπόθεση – νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 40-27, 50-39

Δείτε τα στατιστικά εδώ