Πολύ ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Βασίλης Σπανούλης μετά την επικράτηση της ομάδας του επί της Tenerife, με τον 40χρονο τεχνικό να αποθεώνει τους παίκτες τους στην συνέντευξη τύπου, λέγοντας ότι αξίζουν όλα τα κρέντιτ. Ακόμη υπενθύμισε ότι ο ΓΣΠ παρά την μεγάλη νίκη έχει δρόμο να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα, την ώρα που ευχαρίστησε και τον κόσμο της ομάδας για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ο προπονητής του Περιστερίου ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετική ομάδα, που ήταν πρωταθλήτρια στο τουρνουά πέρυσι και φέτος ήταν αήττητη. Ήταν μεγάλη πρόκληση για εμάς να δούμε που είμαστε. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου έχουν μεγάλη καρδιά. Είχαμε μια μέρα να προετοιμαστούμε και όλα τα κρέντιτ αξίζουν στους παίκτες μου. Ήταν μαχητές και αξίζουν όλα τα κρέντιτ. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την ατμόσφαιρα. Χωρίς αυτούς είμαστε διαφορετική ομάδα, όπως και με αυτούς. Ήταν όνειρό μου όταν ήρθα εδώ είπα ένα πράγμα, ο πρώτος στόχος μου είναι να δω το γήπεδο γεμάτο. Αυτός είναι ο στόχος μου. Ευχαριστώ όσους ήρθαν και περιμένουμε ακόμα περισσότερο κόσμο την Κυριακή».

Για την αντίδραση μετά την ήττα της Κυριακής: «Μιλάμε για ομάδα δύο μηνών. Είμαστε πολύ καινούργια ομάδα για να παίζουμε τέτοιου επιπέδου αγώνες. Η Τενερίφη άνετα θα μπορούσε να παίξει στην Ευρωλίγκα. Την Κυριακή δώσαμε τα πάντα και παίξαμε το μπάσκετ μας. Εμείς θέλουμε να πάμε σε κάθε γήπεδο και να παίζουμε το μπάσκετ μας. Υπάρχει ταπεινότητα και σεβασμός και θέλω να φτιάχνουμε την ομάδα και τη χημεία μας. Οι συνεργάτες μου δουλεύουν ατελείωτες ώρες για να παίρνουμε το καλύτερο απ’ όλους. Ήταν μια μεγάλη νίκη και τίποτα παραπάνω. Ήταν μόλις το 4ο παιχνίδι μας. Έχουμε δουλειά για να φτάσουμε εκεί που επιθυμούμε. Ακόμα έχουμε δρόμο να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για τα τρίποντα: «Ήταν καλά τα σουτ. Δεν με ενδιαφέρει αν θα μπει η μπάλα η όχι. Φιλοσοφία είναι να βγαίνουν καλά σουτ. Το να βγάζεις καλά σουτ είναι το δύσκολο και θέλει πολύ δουλειά να φτιαχτεί. Το σουτ είναι θέμα ημέρας και δουλειάς και αυτό κάνουμε κάθε μέρα. Βάλαμε 10/14 τρίποντα και ήμασταν στο +12. Όταν μια ομάδα βάζει 10-11 τρίποντα δεν έχεις και πολλά να κάνεις. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τέτοιο αριθμό».