Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν εκ των βασικών συντελεστών του επιθετικού παιχνιδιού στο Περιστέρι. Έχει κάνει ουκ ολίγες καλές εμφανίσεις και σίγουρα έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα αρκετών.

Ο λόγος για τον Sylvain Francisco ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα σε Μέσο της χώρας του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός πως πριν υπογράψει στην ομάδα των Δυτικών Προαστείων, είχε αρκετές προτάσεις από ομάδες της Euroleague. Ο λόγος όμως που υπέγραψε στο Περιστέρι ήταν ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Νιώθω πολύ καλά. Ο Σπανούλης είναι ηγέτης, είναι θρύλος, μου δίνει ώθηση αρκετά και με ενθαρρύνει συνεχώς. Είναι πάντα εκεί για να μας ακούσει και να μας βοηθήσει. Είναι πολύ καλός προπονητής. Βασικά υπέγραψα στο Περιστέρι για εκείνον. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και έχουμε το ίδιο όραμα. Μαθαίνω από εκείνον και πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ ωραία χρονιά που θα ανέβω επίπεδο»

Για το ποιες ομάδες της Euroleague έδειξαν ενδιαφέρον το καλοκαίρι:

«Ήταν οι Μπασκόνια, Βαλένθια και Εφές. Δεν προχώρησε κάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να σταθώ στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Έχω υπογράψει για έναν χρόνο, μπορεί να πάω την επόμενη σεζόν. Το θέμα είναι να μαθαίνεις συνεχώς».

Ο Γάλλος point guard που τη δεδομένη στιγμή ενισχύει την Εθνική ομάδα της Γαλλίας στα Παράθυρα μετρά φέτος με το Περιστέρι 11,5 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 3 ριμπάουντ σε 27:28’ που παίζει κατά μέσο όρο σε 15 ματς.