Το Περιστέρι (2-1) ήταν αγνώριστο σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασε στα πρώτα δύο παιχνίδια του ομίλου απέναντι σε Tenerife και Bnei Herzeliya, με συνέπεια να βρεθεί πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές από πολύ νωρίς και να ηττηθεί με τεράστια ευκολία (89-64) από την Vlinius Rytas, γνωρίζοντας έτσι το πρώτο του ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο φετινό του ταξίδι στο BCL. Στον αντίποδα οι Λιθουανοί (1-2) έδειξαν με την εμφάνισή τους από τα πρώτα λεπτά του αγώνα το πόσο ζωτικής σημασίας ήταν η σημερινή αναμέτρηση γι’ αυτούς, με αποτέλεσμα να πάρουν το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα στον όμιλο και να μπουν δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης.

Μακράν κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Marcus Foster, με τον άλλοτε άσο του Προμηθέα και του Παναθηναϊκού να κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ, σημειώνοντας 24 πόντους (10/16 σουτ), μαζεύοντας 10 ριμπάουντ και μοιράζοντας έξι ασίστ. Επίσης άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Fridriksson με 18 πόντους, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ, την στιγμή που έδωσε πολύτιμες λύσεις και ο Echodas με 15 πόντους και οκτώ ριμπάουντ. Από την πλευρά των Πριγκίπων της Δυτικής όχθης ήταν ο Francisco με 17 πόντους και 6/13 σουτ, με τον Μωραΐτη να έχει επίσης μεστή στατιστική με 13 πόντους και εννιά ριμπάουντ.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν από την αρχή εφιαλτικά για το Περιστέρι, καθώς οι “κυανοκίτρινοι” είδαν τους αντιπάλους τους να τρέχουν ένα σερί 15-0 και να μετατρέπουν το αρχικό 5-4 σε 19-4. Μάλιστα λίγο αργότερα το σύνολο του Zibenas αποσπάστηκε με 16 πόντους (24-8), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στα τέλη του δεκαλέπτου και μείωσαν στους 10 πόντους (25-15).

Μάλιστα λίγο αργότερα οι παίκτες του Σπανούλη έδειχναν πως είχαν βρει πλήρως τα πατήματά τους και έγιναν ακόμη περισσότερο απειλητικοί (29-23), ωστόσο οι πρωταθλητές Λιθουανίας απάντησαν με ένα σερί 10-0 και ισοφάρισαν το μεγαλύτερο προβάδισμά τους στο παιχνίδι (39-23). Λίγο αργότερα με ένα νέο επιμέρους της ίδιας κλίμακας πήραν αέρα 24 πόντων (49-25), ενώ πήγαν στην ανάπαυλα στο +26 (52-26), εκμεταλλευόμενοι το μόλις 3/17 τρίποντα του ΓΣΠ και την υπεροπλία τους στα ριμπάουντ (30-12).

H ελληνική ομάδα προσπαθούσε να αλλάξει την εικόνα της και να μπει εκ νέου στο πνεύμα του παιχνιδιού, ωστόσο οι Λιθουανοί δεν άφηναν περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους, διατηρώντας με άνεση τα πολύ μεγάλα πλεονεκτήματά τους (63-36). Η Rytas διεύρυνε κι άλλο την ήδη μεγάλη απόσταση από το Περιστέρι, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με ένα 5-0 και να διαμορφώνουν το 74-51.

Το συγκρότημα του Σπανούλη εξακολουθούσε να μην είναι τόσο αποτελεσματικό στην επίθεση κι είδε τους αντιπάλους τους να συντηρούν μία τεράστια διαφορά (81-55), που θα ήταν εμπόδιο σε πιθανή μελλοντική ισοβαθμία. Oι δύο ομάδες συνέχισαν να δίνουν έμφαση στις άμυνές τους, με την Rytas να συντηρεί τα κεκτημένα όλου του προηγούμενου 35λέπτου.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 52-26,74-51, 89-64

Δείτε τα στατιστικά εδώ