Σε μια μακροσκελή συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο, ο Γιώργος Βαγενάς χαρακτήρισε επιτυχημένη τη φετινή σεζόν της Κηφισιάς, ενώ επιβεβαίωσε τις συζητήσεις για…μετακόμιση στη Χαλκίδα. Παρόλα αυτά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ομάδα να παραμείνει στο Ζηρίνειο ή ακόμα και να εγκαταλείψει την Basket League ΣΚΡΑΤΣ!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΚΑΕ Κηφισιάς:

Στο τελευταίο δείπνο που παραθέσατε στην ομάδα για φέτος είπατε κάτι που παρεξηγήθηκε από αρκετούς. Ότι δηλαδή η χρονιά ήταν πετυχημένη. Ήταν όντως;

«Πριν αρχίσει η σεζόν είχα πει ότι πρωταρχικός στόχος μας θα ήταν η παραμονή στην Α1 και σε δεύτερο πλάνο τα πλέι οφ. Πολλοί τότε με κατηγόρησαν. Εμείς όμως δεν είμαστε ούτε Παναθηναϊκός ούτε Ολυμπιακός ούτε Μπαρτσελόνα. Είμαστε μια μικρή ομάδα, η οποία φέτος αποδείχθηκε ότι δεν έχει ούτε κόσμο. Βέβαια, στην αρχή, και ειδικά μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, τα μυαλά πήραν λίγο αέρα και νομίζαμε ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε πολύ ψηλά. Κάποια προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, όμως, και κάποιες ατυχείς επιλογές στους ξένους δεν μας επέτρεψαν κάτι τέτοιο. Ομως, εγώ είμαι ευχαριστημένος που μείναμε στην κατηγορία. Και με αυτή την έννοια, η χρονιά δεν είναι αποτυχημένη».

Τι μπορεί να προσδοκά μια μικρή ομάδα σαν την Κηφισιά, όπως εσείς είπατε, στην Α1;

«Αυτό που θέλαμε όταν ανεβήκαμε στην Α1 ήταν να φτιάξουμε μια ομάδα-υπόδειγμα, η οποία θα δουλεύει σωστά σε όλους τους τομείς και θα έχει συνολικά καλή παρουσία. Νομίζω ότι αυτά τα δύο χρόνια αποκτήσαμε τη φήμη ότι είμαστε συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις μας».

Εκφράσατε, ωστόσο, ένα παράπονο σε σχέση με τους φιλάθλους. Θεωρείτε ότι δεν σας έχουν στηρίξει όσο θα θέλατε;

«Πράγματι, είμαι πολύ στενοχωρημένος από την παρουσία του κόσμου. Αλλά αυτό είναι κάτι που έχει αιτίες. Πρώτον, στην Κηφισιά ο κόσμος γενικότερα δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τα σπορ. Δεύτερον, εμείς προερχόμαστε από μια μικρότερη συνοικία και η Κηφισιά δεν μας έχει αγκαλιάσει. Τρίτον, το Ζηρίνειο είναι ένα γήπεδο που δεν προσφέρεται για αγώνες της Α1. Ολα αυτά κράτησαν τον κόσμο μακριά από την ομάδα. Και φτάσαμε στο σημείο σε αγώνες όπως αυτός με τον ΠΑΟΚ να κόβουμε 80 εισιτήρια»!

Πώς μπορεί, λοιπόν, να πορευθεί μια ομάδα χωρίς να έχει κοινό να απευθυνθεί;

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρχίσει να κάνουμε σοβαρές σκέψεις για το μέλλον. Η οικογένεια Δημουλά έχει ματώσει οικονομικά και δεν μπορεί να σηκώσει άλλο το βάρος μόνη της. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που και οι χορηγίες οι οποίες πήραμε φέτος δεν ήταν αυτές που περιμέναμε…»

Έχει βουίξει ο τόπος πως ετοιμάζεστε για… μετακόμιση.

«Σκεφτόμαστε τη λύση της Χαλκίδας. Οι άνθρωποι εκεί μας είχαν κάνει ανάλογη πρόταση και πέρυσι, αλλά τότε πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Τώρα το συζητάμε πολύ σοβαρά».

Με ποιους ακριβώς συζητάτε;

«Είναι περίπου οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν ασχοληθεί και με τον Ίκαρο, όμως η φιλοσοφία τώρα είναι διαφορετική. Εμείς θα κρατήσουμε τις μετοχές και το μάνατζμεντ της εταιρίας και αυτοί θα πάρουν το όνομα -πιθανώς ένας συνδυασμός μεταξύ Χαλκίδας και Κηφισιάς- και το κομμάτι της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ».

Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, τι ακριβώς θα κερδίσουν οι άνθρωποι της Χαλκίδας από μια τέτοια συμφωνία;

«Θα έχουν μια ομάδα της Α1 στην πόλη τους. Η Χαλκίδα αγαπάει πολύ το μπάσκετ και θέλει την ομάδα που θα έχει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο εκεί. Όχι μόνο στους φιλάθλους, αλλά σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Και προφανώς κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό του ένας φίλος μου, όταν μου τηλεφώνησε και μου είπε: ‘‘Αν η μοναξιά στην Κηφισιά γίνει αφόρητη, να ξέρεις ότι υπάρχει μια πόλη που σε περιμένει’’».

Πότε να περιμένουμε τις εξελίξεις;

«Μέχρι τις 10 Ιουνίου θέλουμε να έχουμε καταλήξει και να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας. Αν η ομάδα θα φύγει ή θα μείνει ή δεν θα συνεχίσει να παίζει στην Α1»!

Υπάρχει δηλαδή κι αυτό το ενδεχόμενο;

«Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, το καθένα με τις πιθανότητές του. Μπορεί και να μείνουμε στην Κηφισιά, αν αλλάξουν τα πράγματα. Η Νέα Κηφισιά θέλει την ομάδα στην Α1, αλλά δεν μπορεί να την υποστηρίξει».

Αυτή είναι και μια αιχμή προς τη δημοτική αρχή σχετικά με το θέμα του γηπέδου;

«Εδώ και 2-3 χρόνια στο θέμα του γηπέδου δεν γίνεται τίποτα. Ενώ υπάρχει ο χώρος και εγκεκριμένο κονδύλι από την Περιφέρεια ύψους 10 εκατ. ευρώ, το όλο ζήτημα έχει κολλήσει στο θέμα της αλλαγής της χρήσης του χώρου, καθώς αυτός αρχικά προοριζόταν για κολυμβητήριο. Ο δήμαρχος θέλει να θέσει το θέμα σε δημόσια διαβούλευση, αλλά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν για αθλητικά θέματα να αποφασίζουν κάποιοι που δεν έχουν ιδέα για αθλητισμό».

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που κάνετε για την ομάδα την επόμενη σεζόν; Ο προπονητής θα παραμείνει;

«Ναι, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα συνεχίσει κανονικά. Δουλεύει πολύ, έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα, τον ξέρουμε, τον εμπιστευόμαστε και αν κάποια αποτελέσματα φέτος δεν ήταν καλά, αυτό δεν σημαίνει ότι ξέχασε την προπονητική. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να περικόψουμε το μπάτζετ και να βασιστούμε σε πιο νέους παίκτες».