Την τιμητική της είχε η Νέα Κηφισιά στην «Γιορτή του Αθλητή» που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ο Δήμος Κηφισιάς βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς που πέρασε σε όλα τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά. Η ΑΕΝΚ τιμήθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς για την 5η θέση που κατέλαβε στο περσινό πρωτάθλημα της Basket League, με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Χάρη Ντιγριντάκη, να παίρνει το βραβείο από τον πολυνίκη Έλληνα προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη.

Αναλυτικά:

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας,  ο Δήμος Κηφισιάς βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς που πέρασε σε όλα τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά.

Όπως ήταν φυσικό από τις βραβεύσεις στην «Γιορτή του Αθλητή» δεν θα μπρούσε να λείψει η ΚΑΕ Κηφισιά Δημουλάς. Η ομάδα μας που εκπροσωπεί όχι μόνο το Δήμο Κηφισιάς αλλά όλα τα βόρεια προάστια στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, τιμήθηκε για την καταπληκτική πορεία της και την 5η θέση στην Basket League Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ Ανδρών, ως νεοφώτιστη Ομάδα.

Το έπαθλο παρέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Χάρης Ντιγριντάκης από τα χέρια του πρώην υπουργού και πολυνίκη Έλληνα προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κύριος Ντιγριντάκης τόνισε χαρακτηριστικά:   «Το βραβείο ανήκει στον προπονητή μας τον Ηλία Παπαθεοδώρου, τους συνεργάτες του και τους παίκτες μας καθώς αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Εμείς είμαστε εδώ για να διευκολύνουμε το έργο τους. Ευχαριστούμε το Δήμο Κηφισιάς για την βράβευση αυτή. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να κάνω μια έκκληση προς την πολιτεία. Θέλουμε γήπεδο! Δεν είναι δυνατών αυτή η ομάδα η οποία προσπαθεί να μείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας να έχει ένα μικρό γήπεδο και τέτοιες υποδομές οι οποίες δεν συνάδουν με τα χρήματα που δαπανούνται για αυτή την ομάδα. Έρχονται επενδυτές και φεύγουν, δυστυχώς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με αυτό το γήπεδο. Στις ακαδημίες της Ερασιτεχνικής ΑΕΝΚ έχουμε διώξει αρκετά παιδιά γιατί δεν υπάρχουν χώροι να προπονηθούν. Τα παιδιά, περίπου 320 άτομα παίζουν σε ανοικτά γήπεδα και αυλές σχολείων. Η εικόνα αυτή θυμίζει περισσότερο αφρικανική χώρα, χωρίς βέβαια να θέλω να υποτιμήσω τις αφρικανικές χώρες, παρά με μια περιοχή η οποία μπορεί να αποκτήσει γήπεδο. Υπάρχουν και χώροι και κονδύλια δεσμευμένα και μπορεί να γίνει ένα έργο που θα φιλοξενήσει πολλά σωματεία, τα οποία πιστεύω  πως με ένα καλύτερο γήπεδο όλα θα πάνε καλύτερα.

Χαίρομαι που βλέπω τον δάσκαλο του μπάσκετ τον Γιάννη Ιωαννίδη εδώ κοντά μας τον Ντέιβιντ Στεργάκο έναν από τους ανθρώπους που μας έκανε να αγαπήσουμε το μπάσκετ και το Βαγγέλη Βουρτζούμη και γενικά που βλέπω ανθρώπους του αθλητισμού που τον αγαπούν και ειδικά αν θέλεις να ξεχωρίσεις πρέπει να έχεις υποδομές. Ελπίζω να ακουστούμε. Ευχαριστούμε  πολύ!»