Στο έλεος του θεού έχει αφεθεί το ελληνικό μπάσκετ σύμφωνα με τον Δημήτρη Καρβέλα ο οποίος επισημαίνει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σπουδή στην οργάνωση της Α1 κατηγορίας.

Ο Αθλητικός Διευθυντής της ΚΑΕ Κηφισιά και τιμ μάνατζερ της Εθνικής Εφήβων εκτιμά ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και ζητάει από τους φιλάθλους να γίνουν ο έκτος παίκτης της ομάδας. Κατατάσσει την κατάκτηση του χρυσού στο Πανευρωπαϊκό των Εφήβων στις καλύτερες στιγμές της καριέρας του και συμβουλεύει τους νεαρούς παίκτες για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Δηλώνει πως χωρίς το μπάσκετ δε μπορεί να λειτουργήσει αφού είναι η ζωή του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στο kifissiabc.gr:

Για την Κηφισιά: «Είμαστε μια οικογένεια , το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό.Ο συνδυασμός της διοίκησης ,του  τεχνικού επιτελείου και όσων περιβάλλουν το σωματείο είναι ιδανικός.Είναι πολύ μεγάλη η ευχαρίστηση για όποιον δουλεύει σε αυτή την ομάδα.Όλα αυτά οφείλονται στον Πρόεδρο Γιώργο Βαγενά,στην οικογένεια Δημουλά, στον Αντιπρόεδρο Χάρη Ντιγριντάκη και σε όσους απαρτίζουν το Δ.Σ της ΚΑΕ που είναι καθημερινά δίπλα στην ομάδα και νοιάζονται για αυτήν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον coach Ηλία Παπαθεοδώρου και τον τιμ μάνατζερ Σάββα Νικητάκη που με έφεραν στην οικογένεια  της Κηφισιάς».

Για την Εθνική Εφήβων: «Αυτό που είπα για το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα της Κηφισιάς υπάρχει και στην Εθνική Ομάδα.Αυτή ακριβώς ήταν η μαγική συνταγή μας και γι’αυτό το λόγο πετύχαμε στο Πανευρωπαϊκό.Είμαστε πάρα πολύ αγαπημένοι και το προπονητικό τιμ και οι παίκτες και αυτό έβγαινε στο γήπεδο. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ήμασταν όλοι στην ίδια ηλικία δηλαδή 18 χρονών (γελάει).Απολαύσαμε κι ευχαριστηθήκαμε τη διαδρομή και αυτό βγήκε προς τα έξω».

Για το πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι δύο ταχυτήτων.Εκτός από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη οι υπόλοιπες ομάδες θα παλέψουν για τις θέσεις και αναμένεται να γίνει πόλεμος».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Νομίζω ότι λείπει η οργάνωση.Το προϊόν που λέγεται μπάσκετ και φέρνει πολλές επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό πιστεύω ότι το έχουν αφήσει στο έλεος του θεού.Υπάρχει προχειρότητα και αυτό επηρεάζει και τον κόσμο και τους χορηγούς.Το μπάσκετ δε στηρίζεται μόνο σε δύο ομάδες δηλαδή στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αλλά σε όλα τα σωματεία.Δυστυχώς, έχουμε μάθει να λειτουργούμε διαφορετικά με αυτές τις δύο ομάδες να έχουν προτεραιότητα αλλά δεν είναι έτσι και πρέπει το μπάσκετ να φτιαχτεί από ψηλά πρώτα. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης πιστεύω έχει και ο ΕΣΑΚΕ που τον απαρτίζουν οι πρόεδροι των ομάδων.Πρέπει να βελτιωθεί το κομμάτι της οργάνωσης στην Α1 κατηγορία».

Για τους νεαρούς παίκτες: «Τα περισσότερα παιδιά παρασύρονται από τους μάνατζερ και τους γονείς και θέλουν η επιτυχία να έρθει πολύ γρήγορα όμως η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Δεν είναι καλή επιλογή πιστεύω να πηγαίνουν σε μεγάλες ομάδες σε αυτή την ηλικία.Πρώτα πρέπει να δουν τις δυνατότητες τους σε πιο μικρά πρωταθλήματα. Πολλοί πιστεύουν ότι η Α2 είναι μικρό πρωτάθλημα παρόλο που είναι πολύ δύσκολη κατηγορία όπως επίσης και η Β” Εθνική . Μέσα από την τριβή και τη συμμετοχή στα παιχνίδια θα έρθουν τα αποτελέσματα που ζητάνε οι γονείς πρώτα και μετά τα παιδιά γιατί τα παιδιά έχουν μυαλό απλά επηρεάζονται από το κοντινό τους περιβάλλον.Όσα παιδιά επιλέγουν να πάνε σε ομάδα Α1 χωρίς να είναι έτοιμα δύσκολα θα έχουν χρόνο συμμετοχής καθώς η κατηγορία είναι απαιτητική. Από την πέμπτη θέση και κάτω όλες οι ομάδες κινδυνεύουν και το κάθε αποτέλεσμα είναι σημαντικό οπότε η επιλογή ενός άπειρου παίκτη είναι δύσκολη. Τα παιδιά αυτά χρειάζεται να παίζουν μπάσκετ οπότε κατά τη γνώμη μου η Α1 για παίδες και έφηβους είναι κακή επιλογή. Πρέπει να ξεκινήσουν σιγά σιγά για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Θέλω να τονίσω ότι όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ παρακολουθούμε την πορεία όλων των παιδιών ανεξάρτητα από την ομάδα ή την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται».

Για την καλύτερή του στιγμή: «Θα ήθελα να σταθώ στην πιο πρόσφατη που είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ των Εφήβων.Ένα χρυσό σημαδεύει τον οποιοδήποτε και οι στιγμές αυτές θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μου. Ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου».

Για τον εαυτό του: «Η λογική λέει να ρωτήσετε τους άλλους(γελάει). Είμαι ένας άνθρωπος σοβαρός στο επίπεδο της δουλειάς και στις συνεργασίες μου. Αυτό που κάνω το αγαπάω πολύ.Το μπάσκετ είναι η ζωή μου και οι επιλογές μου μέχρι στιγμής θεωρώ ότι είναι σωστές.Από μικρός αγαπούσα το μπάσκετ. Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκα με την προπονητική .Χωρίς το μπάσκετ δε μπορώ να λειτουργήσω σε κανένα επίπεδο.Είναι η ζωή μου».

Για τους φιλάθλους της Κηφισιάς: «Ο κόσμος της Κηφισιάς θεωρώ ότι πρέπει να έρθει πιο κοντά στην ομάδα.Όλο το ελληνικό μπάσκετ μας σέβεται για τον επαγγελματισμό μας.Ο κόσμος της Κηφισιάς πιστεύω είναι υπερήφανος που πέντε άτομα από το τιμ δηλαδή ο Ηλίας Παπαθεοδώρου,ο Γιώργος Λιμνιάτης, ο Παναγιώτης Ζέρβας,ο Αντώνης Καραντώνης και εγώ απαρτίζουμε το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Εφήβων .Θα ήθελα οι φίλαθλοι να αγκαλιάσουν την ομάδα περισσότερο γιατί είναι ο έκτος μας παίκτης και έχουμε ανάγκη τη στήριξη  τους.Πρέπει να δυναμώσουμε την έδρα μας και αυτό θα γίνει με τη συμβολή του κόσμου της πόλης μας. Φέτος θα είμαστε μια νεανική ομάδα και αυτό πιστεύω  θα αρέσει στους φιλάθλους και θα τους φέρει στο Ζηρίνειο».